Coasta de porc picanta in stil indonesian

de MihaiGirel in Porc, 26 Noi 2020 | 2140 vizualizari

 

Această rețetă este un deliciu pentru iubitorii de picant, aceste coaste indoneziene scufundate într-o marinadă de foc înainte de a fi coapte ne dă ocazia să le terminăm pe grătar sau intr-o tigaie bine incinsă,le servim cu un sos dulce și fierbinte alături de ce vă poftește inima.

 

INGREDIENTE

  • Coastă de porc 2kg
  • ceapă roșie 5 buc
  • usturoi 5 căței curățați
  • ardei iute roșu 4 buc fără semințe
  • ghimbir 1 rădăcină curățată
  • zahăr brun 2 linguri
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coasta de porc picanta in stil indonesian:

În blender vom introduce ceapa tăiată în 4,usturoiul curățat,ardeiul iute cu semințele scoase,ghimbirul curățat și tăiat în jumătate,zahărul brun si vom blenda până obținem o pastă fină.

Gurmanzi fiind am gândit în folosul nostru și pentru că avem os și pierdere la coacere am zis să facem porțiile la 0,500g,ori mâncăm,ori ne jucăm.Bun,am stabilit gramajul,acum după preferințe puteți lăsa coasta întregă sau o puteți porționa la două oase. Cu pasta picantă vom masa coastele noastre,mă rog ale porcului,după ce am masat și ne-am asigurat că pasta a fost bine distribuită vom pune totul într-o tavă,sigilăm cu folie și introducem  la frigider 12 ore sau peste noapte. După perioada de hibernare vom coace coastele la 150 de grade 2 ore și jumătate,în tava sigilată bine cu folie de copt și folie de aluminiu. Opțional blendăm 3 roșii potrivite cu 3 căței de usturoi și 2 cepe albe,cu acest mix vom unge coastele coapte în cuptor și le vom arde pe grătar sau tigaie încinsă. Poftă bună și spor la copt.  

TIPS-URI

1

Nu mai intru în detalii despre coastă,cum să curățați membrana etc. Vorbiți cu măcelarul să vă dea coastă gata pregatită și aranjată de petrecerea ce va urma pentru ea.

2

Nu am inclus sarea în rețetă pentru că în tot procesul de marinare și coacere nu o veți folosi,va scoate tot sucul din carne și noi vrem să roadem oasele nu carnea,așa că,sarea o folosiți voi la final după gustul vostru.

Daca ti-a placut reteta noastra "Coasta de porc picanta in stil indonesian" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Escalop de porc cu ciuperci brune