Coaste de ied in sos de rosii la cuptor

de Rocsi in Oaie, 28 Mai 2013 | 10602 vizualizari

 

Aveam cateva coaste de ied de la Paste in congelator si am zis sa le pregatesc ca sa mai fac loc pe acolo. M-am gandit ca cel mai bine ar fi sa le gatesc la cuptor, cu sos si a iesit pe gustul celor ce l-au savurat!

 

INGREDIENTE

  • 4 bucati coaste de ied
  • 5 catei de usturoi
  • 1 ceapa verde
  • 1 cana vin rosu
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • 1/2 lingurita cimbru
  • 4 felii de lamaie
  • 300 gr rosii in suc propriu
  • 1/2 lingurita oregano
Portii: 2
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coaste de ied in sos de rosii la cuptor:

Coastele le spalam foarte bine sub jetul de apa calda. Curatam usturoiul si il pisam. Intr-un bol punem vinul, sare, piper, boiaua de ardei, cimbrul, usturoiul pisat si feliile de lamaie. Amestecam bine, punem coastele in acest bait si le dam la frigider pentru 2 ore. Dupa acest timp le asezam intr-un vas yena si rasturnam si baitul. Spalam ceapa verde, o taiem rondele si o asezam peste coaste.

In vasul mic cu cutit al mixerului vertical punem rosiile, oregano, putin piper si le pasam.

Acest sos il turnam uniform peste coaste. Bagam vasul il cuptor, il aprindem si le lasam sa se patrunda bine. Cam intr-o ora si jumatate ele sunt facute, descoperim vasul si le mai lasam 15 minute pana prind o crusta deasupra.

Le scoatem sa se racoreasca si sunt numai bune de servit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Coaste de ied in sos de rosii la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (45)

babi5 1

29.11.2014, 13:39

T

Rocsi 1

02.12.2014, 10:46

Babi

christyansen 1

04.09.2023, 16:45

deliciuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulouri cu brânză feta și spanac - Savuroase și ușor de făcut

ieri la 07:19

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

pe 03.11 la 10:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]