Pentru blat
Pentru blat,
incalzeste cuptorul la 180⁰C.
Unge cu grasime si tapeteaza o tava de 15 cm diametru.
Intr-un vas, amesteca faina cu pudra de cacao si praful de copt.
Intr-un alt bol, bate untul cu zaharul.
Adauga galbensurile si mixeaza.
Intr-un alt vas, bate albusurile spuma cu un praf de sare
.Incorporeaza amestecul cu faina in cel cu unt, alternand cu cafeaua.
Inglobeaza albusurile spuma apoi toarna compozitia in tava pregatita.
Da blatul la copt 30-35 minute pana cand la inserarea unei scobitori in centru, aceasta va iesi curata
.Lasa blatul sa se raceasca completm apoi injumatateste-l pe orizontala.
Pentru crema,
bate frisca lichida pana cand se inatareste apoi incorporeaza esenta de vanilie.
Pentru topping,
topeste ciocolata impreuna cu lichiorul la bain-marie.
Asamblare,
aseaza un blat pe o farfurie.
Unge blatul cu frisca apoi acopera-l cu cel de-al 2-le blat.Toarna toppingul peste tort, lasand-ul sa curga si pe margini.