Coffee cheesecake (reteta cu nr. 300)

de mimmi in Dulciuri, 29 Ian 2012 | 4579 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 g branza philadelphia (sau mascarpone)
  • 150 ml frisca lichida
  • 150 g biscuiti picnik
  • 70 g unt topit
  • 1 plic cafea ness
  • 1 lingura zahar tos
  • 3 linguri zahar pudra
  • 7 g gelatina
  • BEZEA:
  • 2 albusuri ou
  • 4 linguri zahar
  • un praf de sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coffee cheesecake (reteta cu nr. 300):

Sfarmam biscuitii in robot, adaugam untul topit si omogenizam. Tapetam 4 forme cu folie alimentara, iar jos asezam un strat uniform din compozitia de biscuiti,se dau formele la frigider pana pregatim crema.  

Gelatina se inmoaie in 50 ml apa rece si o lasam 10 minute in pace :), dupa care o punem pe bain-marie pana se dizolva. Mixam frisca lichida,cafeaua o amestecam cu 1 lingura zahar tos si 1 lingura apa calduta,dupa care o amestecam cu gelatina.

Punem frisca, branza, cafeaua, zaharul pudra intr-un bol si le mixam bine. In fiecare forma, turnam 1/4 din crema si o nivelam frumos, dupa care dam formele din nou la rece pentru aproximativ 1 ora. Inainte de a fi servite, pregatim bezeaua, mixand albusurile cu un praf de sare, pana se intaresc, dupa care adaugam zaharul in ploaie si mixam in continuare 5 minute. Ornam cheesecake-urile cu bezea si dupa preferinta putem sa folosim un arzator de mana (cu gaz) cu care ii schimab "fata" bezelei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Coffee cheesecake (reteta cu nr. 300)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

ieri la 17:57

Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic - Delicioase si fragede

pe 18.01 la 21:25

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

pe 18.01 la 16:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu crema de vanilie, ciocolata si jeleu de visine