Coji de portocale confiate

de lira in Dulciuri, 8 Mai 2011 | 6860 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg coji de portocale
  • 1 kg zahar
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coji de portocale confiate:

Eu cojile de portocale le-am pastrat la frigider pana am adunat un kg. Se indeparteaza partea alba de pe fiecare coaja, dupa care se taie in fasii subtiri. Cojile se pun intr-o oala cu apa si se fierb in 3 ape. Cand apa incepe sa fiarba, se scurge apa si se pun din nou la fiert. Se repeta procedeul de 3 ori. Cojile se fierb pt. a iesi amareala din ele.

Dupa a treia fierbere, cojile se scurg si se adauga zaharul. Se lasa la foc mic pana se topeste zaharul, 30-45 minute pana cand acestea devin translucide.  Transferam cojile pe o tava tapetata cu hartie de copt si le lasam putin sa se usuce. Cine doreste poate sa presare zahar pe ele.
Cojile de portocale confiate se pot pastra cateva luni intr-un recipient inchis. Merg foarte bine consumate pe post de "ceva dulce" sau la fel de bine puteti decora inghetata sau diverse alte deserturi cu ea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Coji de portocale confiate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

jolygina 1

10.05.2011, 19:29

Mihaela11_jo 1

23.05.2011, 00:28

Delicioase

Raluca57 1

03.03.2014, 16:08

Mi-a iesit putin "zaharisita" dupa ce am scos-o din cuptor. Si putin cam tare, nu f tare, dar nu cum ma asteptam. In poza ta nu arata asa. Am gresit ceva? Multumesc, Raluca

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Baclava de casă - Rețeta delicioasă pentru iubitorii deserturilor orientale

pe 21.02 la 14:01

Churros de casă – Rețeta simplă pentru un gust autentic spaniol

pe 21.02 la 13:05

Sos cheddar, ideal pentru nachos și alte gustări

pe 21.02 la 10:56

Coji de nuci dulci, perfecte pentru fursecuri umplute

pe 20.02 la 14:38

Pâine cu usturoi și brânzeturi la cuptor - Bună de te lingi pe degete

pe 19.02 la 12:27

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort diplomat