Coji de portocale confiate

de diana_k in Dulceata / Gem, 19 Mar 2010 | 13482 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg si un pic coji de portocale
  • 1 kg zahar
  • 700 ml apa
  • 100ml suc de portocala
  • 1 plic zahar vanilat.
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coji de portocale confiate:

Cojile le tinem intr-un vas cu apa rece timp de 3 zile, schimband apa de 2-3 ori pe zi .
In a treia zi le scurgem de apa si le curatam de pielita alba, trebuie sa ramana 1 kg de coji, apoi le taiem subtiri ca betisoarele de chibrit.
Punem apa cu zaharul la fiert, cand da in clocot adaugam cojile si sucul de portocala, lasam sa fiarba la foc mic aproximativ 2 ore pana devin moi.La final punem si vanilia si amestecam putin sa se dizolve.
Trebuie sa amestecam continuu, mai ales spre final pt ca siropul scade si se prinde usor de fundul oalei.

Calde le punem in borcane bine uscate, le sigilam si le lasam sa se raceasca treptat invelite in paturi. Sunt un deliciu in prajituri si creme pt diferite dulciuri.

Daca ti-a placut reteta noastra "Coji de portocale confiate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

jolygina 1

24.08.2010, 23:09

eu le-am salvat dar cred ca le-as maca asa la cat de bine arata

diana_k 1

26.08.2010, 16:40

cum am copii si in timpul sezonului mananca destul de multe portocale am adunat cojile intr0o punga in congelator, nu a durat multe zile si am avut cantitatea suficienta, atunci le-am preparat

gaby_gabytza 1

29.09.2011, 08:05

eu ink nam incercat dar ma tenteaza la ce bine arata

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dulceata cu rubarba si ghimbir