Colac cu branza, sunca si leurda

de lia maria in Piine, 15 Apr 2011 | 5119 vizualizari

 

Pufos, aromat, dulce-sarat e minunat la micul dejun impreuna cu un pahar de lapte, iaurt sau chiar simplu.

 

INGREDIENTE

  • Pt aluat:  
  • 220ml lapte
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 2 linguri ulei
  • 500g faina
  • 1 plic drojdie uscata
  •  Pt. umplutura:  
  • 200g branza proaspata
  • 2 oua
  • 50g pasta de leurda
  • 100g cascaval
  • 200g jambon afumat(sunca de casa)
  •  Pt deasupra:  
  • 1 ou
  • 1 lingura lapte
  • Seminte de susan
 
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Colac cu branza, sunca si leurda:

Aluatul l-am pregatit la masina de paine, am pus ingredientele in ordinea data si am setat-o pe framantare si dospire.

Intre timp, am taiat jambonul in feliute cat mai subtiri. Am amestecat ouale, branza si pasta de leurda. Am dat cascavalul pe razatoarea mica.

Cand aluatul a fost gata, l-am intins pe planseta infainata, am presarat cascaval, am asezat feliile de jambon, apoi am intins branza deasupra ( acum trebuia sa presar si restul de cascaval dar am uitat). Incepem sa pliem aluatul, vezi foto, apoi il intoarcem si cu o foarfeca de bucatarie il ciupum din loc in loc. Il asezam intr-o tava rotunda, tapetata cu hartie de copt(eu nu am avut destula si am complectat cu folie de aluminiu), rasucim feliile astfel incat sa se vada umplutura si lasam 20-25’ sa creasca.

Intr-un bol batem oul cu laptele, ungem colacul bine si presaram seminte de susan.

Punem la copt 45’, in cuptorul dinainte incalzit.

Lasam sa se raceasca si-l feliem.

Pofta buna

Daca ti-a placut reteta noastra "Colac cu branza, sunca si leurda" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1305 puncte

oanapl

1209 puncte

mihaelar63

228 puncte

Valclaudia

200 puncte

vasimur

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Colacul Mirelui