Compot de caise

de Rocsi in Sirop / Compot, 16 Iul 2010 | 4835 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2,5 kg caise( dar sa nu fie coapte prea tare)
  • 20 linguri de zahar
  • apa
  • putin conservant
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Compot de caise:

Caisele se pun sub jetul de apa si se spala din abundenta.

In borcane de 800 de gr se pun cate 4 caise (mie mi-a iesit 10 borcane de asta am si specificat cantitatea de zahar,pentru ca pun 2 linguri la borcan...este suficient).

Se ia un borcan tot de 800 gr,si se umplu cam 9 borcane cu apa ,care se pun intr-o oala.

petse apa se pun cele 20 de linguri de zahar.

se pune oala pe foc si se face siropul,pana ce se topeste zaharul.

cand acesta s-a topit se distribuie in borcane peste caise.

deasupra se pune cate un strop de conservant si se inchid bine capacele.

intr-o oala mai larga se pune apa cam pe 3 sferturi,se inveleste fiecare borcan in hartie,se aseaza in oala cu apa si se pun  la sterilizat cam 50-60 min.deasupra borcanelor se pune si un prosop de bucatarie.

se sterilizeaza la foc potrivit.

cand sunt gata se inchide aragazul,se lasa acolo in oala pana a2a zi.

apoi se dau la rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Compot de caise" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigănele cu mere caramelizate - Rețeta ușoară și delicioasă

ieri la 08:05

Pancakes cu Oreo - Delicioase și ușor de făcut

pe 09.09 la 10:55

Plăcinte întoarse cu dovlecei și brânză de capră - Rapide și grozav de gustoase

pe 08.09 la 07:47

Prăjitură cu prune - Desertul delicios de toamnă

pe 06.09 la 09:41

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Compot de corcoduse