Compot de cireșe a la Panacris

de Panacris in Sirop / Compot, 30 Mai 2013 | 4902 vizualizari

 

Un preparat simplu, dar totuși cere răbdare. Mulțumesc Dia, pentru inspirație;)

 

INGREDIENTE

  • cireșe,
  • zahăr tos,
  • cuișoare,
  • scorțișoară scoarță,
  • apă,
  • borcane sterilizate.
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Compot de cireșe a la Panacris:

Cireșele se spală sub jet de apă rece, se curăță de codițe și frunze, apoi se așează în borcane curate și sterilizate <adică spălate cu apă feirbinte și detergent, apoi puse la uscat în cuptor! Eu m-am folosit de Margareta (mașina de spălat vase!)>

In fiecare borcan se pun cîte 5 linguri rase de zahăr tos, 1 cuișor (aici mă refer la mirodenie;) ), 1-2 bucăți de scorțișoară, se completează cu apă rece, se inchid ermetic, cu capace, sterilizate și șterse pe margini cu puțin alcool sanitar sau palinca, pentru dezinfectare;) Apoi se așează într-un vas mare, pe fundul căruia s-a pus un șervet de bucătărie, se adaugă apă,cât să le acopere cca. 3 sferturi, se acoperă cu un alt șervet de bucătparie umed și se dă la foc mic, cca. 50 de minute. Se verifică dacă s-a topit zahărul de pe fundul borcanelor, dacaă nu se mai lasă la fiert. Apoi se oprește focul și se lasă la odihnă până a doua zi. Borcanele se etichetează și se depozitează în pivniță, cămară sau balcon.

Spor la treabă!

Daca ti-a placut reteta noastra "Compot de cireșe a la Panacris" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

File de cod cu rosii cherry la tigaie

de Caty 3

ieri la 20:11

Brioșe cu căpșuni și ciocolată albă - Delicioase și ușor de făcut

ieri la 09:27

Chiftelute de cartofi - Gustoase si usor de facut

pe 30.07 la 12:45

Castraveți murați pane - Aperitiv crocant și delicios

pe 30.07 la 08:37

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Compot de cirese