Gutuile se spala bine indepartand puful folosind un burete de vase nou.
Se curata de partea tare de la samburi si de urmele de vierme si se taie bucati potrivite.
Eu le-am pus in apa cu zeama de lamaie sa nu oxideze deoarece am avut gutui foarte stricate si viermanoase si a durat mult curatatul.
Cand sunt curatate se scurg de apa si se pun in borcane cam 3/4 din borcan.
Se pun 2 linguri de zahar si 1/2 plic de zahar vanilat in fiecare borcan.
Am umplut borcanele cu apa si le-am pus capacele. Mi-au iesit 7 borcane din cauza ca gutuile au fost foarte stricate.
Am invelit borcanele in ziare, le-am pus intr-o cratita inalta, am pus apa pana la gatul borcanelor si am pus-o pe foc.
Am fiert borcanele 40 de minute de cand a dat apa in clocot.
Se lasa la racit in apa in care au fiert.
Se acot, se sterg si se depoziteaza in camara.
Pofta Buna!