Compot de pere

de Panacris in Sirop / Compot, 30 Aug 2011 | 15338 vizualizari

 

Reteta am adaptat/o dupa cea a lui Bitza!!! Multumesc Bitza!!! Este un compot delicos! Personal, iarna il consum in loc de muraturi, langa un piure de cartofi si o friptura buna!!!

 

INGREDIENTE

  • Pere verzi 4 kilograme
  • Apă 2 litri
  • Zahăr 800 grame
  • Lămâie 1 bucată
  • Cuişoare,
  • scorţişoară după gust
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Compot de pere:

Perele se spălă, se curăţă de coajă, se taie în patru şi se curăţă de seminţe. Perele curăţate se stropesc cu  zeama de lămâie pentru a nu se oxida, până se curăţă toate fructele. Între timp se pregăteşte siropul de zahăr. Se dizolvă în apă zahărul şi se lasă să clocotească. Se introduc bucăţile de pere în sirop se lasă să fiarbă scurt, se scot din sirop şi se pun în fierbinţi în borcanele sterilizate la cuptor. În siropul fierbinte opţional se pun 2,3 cuişoare şi 2 bucăţi de scorţişoară, se lasă să mai dea un clocot. Siropul se strecoară peste perele din borcan. Se sigilează borcanele şi se pun la "dunst cald", adică se învelesc în pături şi se lasă până a doua zi. Se depozitează în cămară.

Daca ti-a placut reteta noastra "Compot de pere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Clătite cu mere și cremă de mascarpone - Rapide, delicioase și aromate

pe 14.11 la 14:39

Prăjitura cu dovleac și cremă de mascarpone - Deliciu cu parfum de toamnă

pe 14.11 la 14:04

Omletă cu ceapă și bacon - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 14.11 la 10:46

Plăcinte burger - Gust și savoare într-o rețetă rapidă

pe 13.11 la 10:35

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

458 puncte

Sidy

200 puncte

Lau

Lau 9

159 puncte

mihaelar63

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]