Compot de prune

de Ina in Sirop / Compot, 21 Sep 2015 | 5945 vizualizari

 

Culoare, aroma, parfum :X

 

INGREDIENTE

  • prune - nu foarte coapte, sa nu fie moi ( eu am avut cca 2 galeti )
  • zahar (2 linguri cu varf la borcan de 800 g )
  • scortisoara
  • borcane
  • capace
  • apa
Portii: 28
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Compot de prune:

Spalam prunele in mai multe ape reci, frecandu-le  bine cu degetele, apoi le scurgem.

In borcanele bine spalate se pun prune care sa cuprinda cca 3/4 din capacitatea borcanelor , apoi in fiecare borcam adaugam doua linguri cu zahar  si un praf de scortisoara. Adaugam apa avand grija sa acoperim complet prunele ( pana aproape de buza borcanului, pentru ca la fiert apa mai scade ). Capsam borcanele cu capace pe care le tinem in prealabil in apa clocotita, agitam continutul de 3-4 ori pentru a se topi partial zaharul apoi asezam borcanele in vasul de fiert al carui fund il tapetam cu hartie de ziar sau un prosop.

Dupa ce asezam borcanele astfel incat sa incapa cat mai multe, adaugam in vas apa cat sa ajunga la gatul borcanelor. Fierbem compotul 30 minute la foc mic si lasam borcanele sa se raceasca usor, in vasul in care au fiert.

Cand borcanele s­-au racit le etichetam si le pastram in loc racoros si aerisit.

TIPS-URI

1

Am folosit cca 2 galeti cu prune si am obtinut 28 borcane de compot, a 800 g borcanul

2

La compotul de prune se poate face siropul si separat, pe foc, dar eu prefer sa fac in modul prezentat mai sus.

3

Aroma si gustul de dulce depind mult de soiul de prune folosit.Ale mele cred ca au fost din soiul "Tuleu Gras"

4

Daca doriti, puteti indeparta samburii , folosind la compot jumatati de prune .

Daca ti-a placut reteta noastra "Compot de prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

MOKUSKA 1

22.09.2015, 11:58

mai ai loc in beci? Nu? Iti dau adresa unde sa le aduci

Rocsi 1

22.09.2015, 21:33

Ce imi place

Ina 1

24.09.2015, 20:50

Moku )
Mai am ))))))

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Compot de prune