Compot de struguri albi

de Ina in Sirop / Compot, 15 Sep 2016 | 5379 vizualizari

 

Anul acesta am avut pe rod mai multe soiuri de struguri timpurii, printre care si PALATINA ( Muscatul de august )  din care am ales sa fac compot.
Strugurii din soiul Palatina sunt mari cu boabele asezate des pe ciorchine. Boabele sunt alungite si cu gust de muscat, se matureaza incepand din prima decada a lunii august. 
Este rezistent la ger si seceta si nu este sensibil fata de boli.

 

INGREDIENTE

  • struguri albi Palatina
  • zahar brut ( 1-2 linguri la borcan )
  • apa
  • borcane
Portii: 15
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Compot de struguri albi:

Desfacem cu grija boabele de struguri de pe ciorchina, le spalam in mai multe ape si le punem in borcane curate, fara a umple complet borcanele.

In fiecare borcan adaugam 2 linguri rase cu zahar ( eu am folosit zahar brut ) si adaugam apa pana la gatul borcanului.

Capsam borcanele cu capace fierte in prealabil, le asezam cu grija intr-o oala captusita cu ziare sau un prosop si adaugam apa cat sa nu acopere complet borcanele.

 

Sterilizam borcanele cu compot lasandu-le sa fiarba cca 20 minute.

Lasam sa se raceasca si le depozitam in beci sau camara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Compot de struguri albi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max + Espresso Machine

- 500 lei
2999.99 lei
2499.99 lei

Barista Max Espresso Machine

- 600 lei
2799.99 lei
2199.99 lei

COMENTARII (12)

Rahela Velicu 1

16.09.2016, 18:14

Rocsi 1

16.09.2016, 20:57

Cat de bun si aromat!

Gherca Daniela 1

22.09.2016, 09:29

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciulama din piept de pui, cu ciupercuțe și smântână - Gustoasă si rapidă

de RODIMUR 8

pe 02.06 la 15:33

Pate cremos de ton - Rețeta super rapidă și gustoasă

pe 02.06 la 12:01

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Nectar de piersici