Conopida crocanta

de novembber in Aperitive / Garnituri, 12 Sep 2011 | 5415 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • o conopida mica
  • 1/2 cup faina
  • 1/4 cup amidon
  • 2 linguri fulgi de cartofi
  • un varf lingurita boia iute
  • 3/4 cup apa minerala
  • un ou
  • pesmet (facut in casa din paine uscata si biscuiti sarati)
  • ulei pntru prajit
  • sare, piper, susan negru
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Conopida crocanta:

Conopida se rupe in buchetele de 4-5 cm diametru, se fierbe "al dente" in apa sarata. Se scurge bine.

Intr-un castron se amesteca faina, amidon, fulgi de cartofi, boia, se adauga oul si apa minerala, se amesteca bine cu un tel pana se dizolva cocoloasele. In alt castron se amesteca pesmetul cu sare, piper si susan negru.

Se incinge uleiul intr-un tuci. Conopida se tavaleste prin compozitia de faina, apoi se da prin pesmet si se prajesc in uleiul incins pana capata o culoare aramie.

Se servesc calde sau reci. Pofta mare!

TIPS-URI

1

pesmetul e recomadat sa fie facut in casa, nu asa fin ca cel din comert, din paine uscata si biscuiti sarati, pentru a fi cat mai crocant.

Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida crocanta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulouri cu brânză feta și spanac - Savuroase și ușor de făcut

ieri la 07:19

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

pe 03.11 la 10:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]