Conserva de vinete - Caponata

de Brindusa in Conserve, 28 Sep 2011 | 7782 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 vinete
  • 4 ardei
  • 2 cepe
  • 4 catei de usturoi
  • 30 masline fara samburi
  • 700 g rosii (decojite daca se poate)
  • 100 ml ulei
  • frunze de telina
  • 90 ml otet de vin
  • 2 lingurite zahar
  • sare dupa gust
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Conserva de vinete - Caponata:

Spala vinetele si curata-le de coaja. Taie-le cuburi mai mari. Pune vinetele intr-un castron mare, presara o lingura de sare, acopera-le cu apa si lasa-le asa 30 minute.

In timpul acesta curata celelate legume. Taie ceapa destul de mic si ardeii julienne. Toaca marunt cateva frunze de telina. Rosiile taie-le cuburi mici, sau fa din ele un suc cu ajutorul blenderului.

Scurge bine de tot vinetele. Incalzeste 50 ml de ulei intr-o tigaie mare (eu fac in wok). Adauga cateii de usturoi si lasa-i putin. Adauga vinetele si lasa 10 minute. Scoate vinetele intr-o strecuratoare, ca sa se scurga uleiul.

In acelasi wok pune restul de ulei si soteaza ceapa, la foc mic pana devine aurie. Adauga ardeiul si soteza-l  si pe acesta. Scoate ceapa si ardeiul in strecuratoare.

In wok pune rosiile si lasa-le sa fiarba cam 10 minute, pana sucul devine mai gros.

Pune in wok toate legumele din strecuratoare, maslinele, otetul, zaharul si frunzele de telina. Amesteca bine. Lasa 5 minute la foc mic si apoi sareaza dupa gust. Mai lasa 15-20 de minute, pana ce caponata se mai ingroasa.

Pune caponata fierbinte in borcane (tinute pe o tava metalica, ca sa nu se sparga) si inchide-le bine cu capace.

Pune borcanele intr-o oala incapatoare, peste cateva straturi de ziare. Toarna apa foarte calda (nu rece, pentru ca se sparg borcanele) peste borcane, astfel incat sa le cuprinda minim 3/4. Incalzeste oala, iar cand apa incepa sa fiarba pune-i capacul si las-o la foc mic 30 de minute. Lasa borcanele sa se raceasca in oala, pana a doua zi.

inspiratia

Daca ti-a placut reteta noastra "Conserva de vinete - Caponata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu cirese din dulceata de cirese negre amare

pe 08.11 la 16:18

Biscuiți din 3 ingrediente - Super rapizi și delicioși

pe 07.11 la 17:01

Brownie cu crema de mascarpone - Deliciul ciocolatos care te cucerește

pe 07.11 la 16:32

Ciuperci umplute cu spanac și cremă de brânză - Rapide și delicioase

pe 07.11 la 12:06

Pui cu ciuperci și sos de smântână cu mărar - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 06.11 la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]