Mi-a facut Merisor pofta de copanele cu cartofi noi la cuptor, asa ca am pregatit si eu. Un deliciu!
Le puteti servi cu sos de iaurt cu usturoi, asa cum le-am servit noi.
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Copanelele se curata si se spala. Se unge o tava cu ulei, apoi se ung si copanelele. Se presara peste ele sare, piper macinat si o lingurita de "Fix pentru gratar" de la Fuchs si se amesteca.
Se spala cartofii, lasandu-se in coaja. Se pun intr-un castron si se adauga peste ei doua linguri de ulei, sare, piper macinat si o lingurita de "Fix pentru cartofi" de la Fuchs si se amesteca. Se pun peste copanele. Se presara o lingurita de boia de ardei dulce peste cartofi si carne si se amesteca.
Se curata cateii de usturoi, se clatesc cu apa, se taie felii si se pun printre cartofi si copanele alaturi de frunzele de busuioc si oregano (spalate).
Se acopera tava cu o folie de aluminiu si se introduce la cuptor pana cand carnea este facuta pe jumatate. Se scoate apoi folia si se adauga o ceasca cu apa daca este necesar. Se mai introduce tava la cuptor pana cand cartofii si copanelele sunt frumos rumenite.