Copanele de pui cu lamaie si cartofi cu ciuperci calite

de Toamna07 in Pui, 13 Noi 2013 | 10302 vizualizari

 

Pregatesc cu drag mancaruri gustoase si imi propun de fiecare data sa vi le impartasesc si dumneavoastra !
In meniul de azi avem doua preparate care se gatesc usor si sunt combinate armonios.

 

INGREDIENTE

  • Copanele de pui cu lamaie:
  • 6 copanele
  • 1 capatana de usturoi
  • 3 lingurite de coaja de lamaie
  • 1/3 cana zeama de lamaie
  • 1 lingura sare
  • 1 lingura boia dulce
  • 1 lingura boia iute
  • 2 lingurite oregano si cimbru
  • 1/2 cana de apa
  • Cartofi cu ciuperci calite :
  • 500 g ciuperci brune
  • 300 g cartofi
  • 1 ceapa patrunjel verde
  • sare si piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Copanele de pui cu lamaie si cartofi cu ciuperci calite:

Se freaca bine copanelele de pui cu sare si usturoi zdrobit,astfel incat sa patrunda bine in carne. Se tavalesc apoi prin amestecul de boia si se asaza intr-o tava.  Alaturi ,intr-un castron se amesteca restul ingredientelor si se toarna compozitia peste pui .

Se dau la cuptor pentru 45 de minute,la 200 grade.Se intorc si se mai lasa 20 de minute la cuptor. Puiul este aromat si usor acrisor .:) Se serveste cald alaturi de cartofi cu ciuperci calite.

Mod de preparare ciuperci cu cartofi :

Spalam ciupercile si le taiem jumatati sau sferturi . Cartofii curatati taiati in sferturi. Tocam ceapa marunt si o calim timp de 2-3 minute in ulei incins. Adaugam cartofii ,micsoram focul si lasam 10 minute acoperiti cu un capac.Daca este nevoie,adaugam putina apa. Punem ciupercile si mai lasam pe foc inca 10 minute,fara capac. Presaram sare, piper si patrunjel proaspat.

Cu adevarat, gustos.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Copanele de pui cu lamaie si cartofi cu ciuperci calite" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Pulpe de pui pe pat de legume la cuptor