Corabioare cu branza

de gaby_gabytza in Prajituri, 13 Apr 2013 | 3802 vizualizari

 

reteta am luat-o de la diaconta doar ca e modificata de mine :D

 

INGREDIENTE

aluat

  • 350 g faina
  • 3 oua
  • 50 g zahar
  • 100 ml lapte
  • 1/2 cub drojdie
  • 50 g unt
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 esenta vanilie
  • 2 plicuri zahar vanilat

umplutura

  • 400 g branza de vaci
  • 100 ml smantana
  • 4 linguri zahar pudra
  • 1 esenta vanilie
  • visine din compot
  • uns
  • 1 ou
  • zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Corabioare cu branza:

Cernem faina si in mijloc facem o gaura.Adaugam drojdia dizolvata in laptele caldut si zaharul.Dupa adaugam ouale batute cu sarea,plicurile de zahar vanilat si esenta.Incepem sa framantam adaugand  treptat untul topit.Framantam un aluat nelipicios.Dam la dospit pana isi dubleaza volumul

Umplutura-Prima data scoatem visinele din compot si le lasam sa se scurga de sirop.Apoi  mixam smantana cu zaharul pana se formeaza o crema.Adaugam branza si esenta si mai mixam putin impreuna.

Luam bucati din aluat si il intindem .Din el taiem cerculete cu ajutorul unui pahar.Punem pe fiecare cerc cate 1 lingurita de branza.Apoi impaturim cercul sub forma unei barcute(unind doar 2 capete).

Asezam intr-o tava rotunda tapetata cu hartie de copt incepand din margine.Terminam de asezat barcutele in tava si ungem deasupra cu oul batut dupa punem visinele fara samburi in tava.Dam la cuptor pana se rumeneste frumos.

Cand o scoatem de la cuptor o pudram cu zahar pudra

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Corabioare cu branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

gaby_gabytza 1

14.04.2013, 21:14

va multumesc

gaby_gabytza 1

14.04.2013, 22:02

dia doar de la tine am luat reteta asa k era normal sa fie frumoasa

loredanaaa 1

16.04.2013, 00:15

ce bine arata

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura turnata cu branza