Cornbread (Paine cu faina de porumb)

de Brindusa in Piine, 14 Dec 2010 | 9427 vizualizari

 

Aceasta paine dulce, facuta cu praf de copt, nu cu drojdie, e foarte populara in sudul USA. Faina de porumb nu e malaiul nostru pentru mamaliga, ci un malai foarte fin. Eu l-am gasit la magazinele cu produse naturiste.

 

INGREDIENTE

  • 150 g faina de porumb
  • 120 g faina
  • 50 g zahar
  • 1 lingurita praf de copt
  • 300 ml kefir (sau iaurt sau lapte)
  • 1ou
  • 10 linguri ulei
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornbread (Paine cu faina de porumb):

Pentru o tava de aproximativ 20 cm x 35 cm

Porneste cuptorul la 190 C (tare) Intr-un castron amesteca ingredientele uscate ( fainurile, zaharul, praful de copt) Intr-un castron mai mare bate putin oul, adauga uleiul si amesteca putin. Adauga kefirul. Omogenizeaza. Pune ingredientele uscate peste cele umede. Omogenizeaza Toarna compozitia in tava unsa cu unt. Coace 15- 20 minute (poti face testul scobitorii)

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornbread (Paine cu faina de porumb)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec din albușuri cu zmeură și lămâie - Deliciu aromat și pufos

ieri la 08:09

Menemen - Omleta turceasca plina de savoare

de Rocsi 9

pe 31.03 la 19:37

Oua vopsite natural cu coji de ceapa – Reteta traditionala de Paste

pe 31.03 la 16:49

Prajitura cu mere si kefir - Simpla si gustoasa

de oanapl 8

pe 30.03 la 18:32

TOP
utilizatori

oanapl

3137 puncte

Rocsi

1480 puncte

MotanLaOale

1083 puncte

mirela0911

1000 puncte

mena29

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Painea bunicii VanDoren's