Cornulețe aperitiv

de Panacris in Aperitive / Garnituri, 8 Aug 2013 | 8598 vizualizari

 

Am tot consumat de la covrigăria Luca, cornuri cu cremwursti :( Iar după ce Dea, a postat cornuri cu cabanos și tot am preparat prea mult aluat de pizza, am probat și eu acest aperitiv sățios;) Se pare că va deveni vedeta aperitivelor calde a la Panacris;)

 

INGREDIENTE

  • faină albă de grâu 500 g.,
  • sare iodată 1 lingură,
  • zahăr tos 2 linguri,câ
  • drojidie uscată 1 plic,
  • apă 400 ml,
  • ulei de floarea soarelui + măsline 3 linguri,
  • pentru umplutură:
  • brânză topită feliată,
  • cârnați țărănești semi-afumați,
  • Pentru topping:
  • ouă 1 bucată,
  • sare iodată,
  • semințe de susan,
  • semințe de in.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulețe aperitiv:

În recipientul mașinii de pâine se pune apa, făina cernută, sarea, zahărul, uleiul și drojidia (Atentie! Pastrati aceasta ordine dacă vreti să crească aluatul!!!) Se programeaza aparatul pentru frământat și dospit, care dureaza 90 de minute. Aluatul se întinde în formă circulară, se porționează, apoi pe fiecare felie se adaugă câte o bucată de brânză feliată și de cârnat. Se rulează de la ”cap spre coadă”, se așează cornulețele într-o tavă termorzistentă, se ung cu ou bătut, se presară cu sare iodată și semințe. Se pun la copt la foc mediu, cca. 30 de minute.  Se pot servi calde sau reci. Spor la treabă și poftă bună!


Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulețe aperitiv" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de paste cu ton - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 28.01 la 08:55

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

pe 27.01 la 14:58

Rețeta gustoasă de turte cu cașcaval la cuptor

pe 27.01 la 08:25

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitive