Cornulețe aperitiv

de Panacris in Aperitive / Garnituri, 8 Aug 2013 | 8877 vizualizari

 

Am tot consumat de la covrigăria Luca, cornuri cu cremwursti :( Iar după ce Dea, a postat cornuri cu cabanos și tot am preparat prea mult aluat de pizza, am probat și eu acest aperitiv sățios;) Se pare că va deveni vedeta aperitivelor calde a la Panacris;)

 

INGREDIENTE

  • faină albă de grâu 500 g.,
  • sare iodată 1 lingură,
  • zahăr tos 2 linguri,câ
  • drojidie uscată 1 plic,
  • apă 400 ml,
  • ulei de floarea soarelui + măsline 3 linguri,
  • pentru umplutură:
  • brânză topită feliată,
  • cârnați țărănești semi-afumați,
  • Pentru topping:
  • ouă 1 bucată,
  • sare iodată,
  • semințe de susan,
  • semințe de in.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulețe aperitiv:

În recipientul mașinii de pâine se pune apa, făina cernută, sarea, zahărul, uleiul și drojidia (Atentie! Pastrati aceasta ordine dacă vreti să crească aluatul!!!) Se programeaza aparatul pentru frământat și dospit, care dureaza 90 de minute. Aluatul se întinde în formă circulară, se porționează, apoi pe fiecare felie se adaugă câte o bucată de brânză feliată și de cârnat. Se rulează de la ”cap spre coadă”, se așează cornulețele într-o tavă termorzistentă, se ung cu ou bătut, se presară cu sare iodată și semințe. Se pun la copt la foc mediu, cca. 30 de minute.  Se pot servi calde sau reci. Spor la treabă și poftă bună!


Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulețe aperitiv" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Bulz