Cornulețe cu scorțișoară

de elucubratiiculinare in Dulciuri, 26 Feb 2013 | 2774 vizualizari

 

sunt atât de bune, pe cât sunt de interzise :)

 

INGREDIENTE

  • 250 g osânză sau untură,
  • 150 g zahăr,
  • 1 ou,
  • 1 lingură esență vanilie,
  • 15 g praf de copt,
  • 1 linguriță cu vârf scorțișoară,
  • 1 lingură cacao,
  • 450 g făină,
  • un praf de sare,
  • zahăr pudră.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulețe cu scorțișoară:

Cernem făina într-un castron împreună cu cacao, scorțișoara și sarea. Osânza, pentru că asta am folosit eu, se freacă bine cu zahărul. Adăugăm oul și esența de vanilie și frecăm bine în continuare. Se adaugă praful de copt dizolvat cu o lingură apă. Amestecăm bine. Adăugăm amestecul de făină și frământăm bine până la omogenizare.

Aluatul rezultat l-am împărțit în două.

Am făcut 2 rulouri cu diametrul de 4 cm, pe care le-am tăiat în rondele de 1/2 cm. Fiecare bucățică am rulat-o între mâini și i-am dat forma unui cornuleț. Au ieșit în jur de 50 bucăți. Se pun într-o tavă neunsă și se dau la cuptor (preîncălzit) la 180 grade C pentru 15-18 minute. Se lasă la răcit în tavă, după care tăvălesc prin zahăr pudră ușor vanilat.

Minunate lângă un pahar cu lapte sau o ceașcă de cafea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulețe cu scorțișoară" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

MotanLaOale 1

26.02.2013, 19:31

Rocsi 1

26.02.2013, 21:05

Super buneeee

elucubratiiculinare 1

27.02.2013, 19:18

multumesc

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert cornulete cu gem si nuca