Cornulete aperitiv cu ciuperci,leurda si morcov

de Valclaudia in Aperitive / Garnituri, 28 Mar 2014 | 4480 vizualizari

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 400 gr. faina
  • 200 gr. unt
  • 150 gr.cascaval ras
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 lingurita de zahar
  • 1 lingura seminte de in
  • putina apa calduta (cca 50 ml.)
  • 1 pliculet drojdie uscata
  • 3 linguri de ulei

Umplutura:

  • 250 gr, ciuperci champignion
  • 250 gr. ciuperci de roua
  • 3 linguri de ulei
  • 250 gr. cartofi fierti dati pe razatoare
  • 1 legatura de leurda proaspata
  • 1 morcov mare
  • sare si piper dupa gust
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete aperitiv cu ciuperci,leurda si morcov:

Amestecam drojdia cu zaharul sarea si apa calduta.

Adaugam untul, cascavalul ras si semintele de in.

Amestecam, punem faina si uleiul, framantam aluatul pana cand devine elastic si se poate intinde usor.

Lasam aluatul acoperit pentru a-l feri de curenti si trecem la prepararea umpluturii:

-Fierbem 3-4 cartofi in coaja, apoi ii dam pe razatoarea fina;

-Curatam si spalam ciupercile, le taiem marunt si le sotam in 3 linguri de ulei;

-Condimentam cu sare si piper dupa gust,apoi lasam amestecul sa se raceasca

Rupem cate o bucata de aluat dospit (de marimea unei portocale), o intindem pe masa infainata si o impartim in 8 (vezi foto!)

Asezam pe fiecare bucata de aluat cate o fasie de morcov crud, o frunza de leurda si cate o lingurita de amestec de ciuperci cu cartofi.

Rulam cornuletele, le asezam in tava tapetata cu hartie de copt si dam tava la cuptor pana se rumenesc.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete aperitiv cu ciuperci,leurda si morcov" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

simona72 1

29.03.2014, 07:41

Ce combinatie faina!!

Anett 1

29.03.2014, 10:51

Lia_ 1

30.03.2014, 10:16

bun. de sezon, sa vad cum ascund si eu mai bine leurada ca sa fiu in ton cu lumea

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Cornulete aperitiv