Cornulețe cu alune de pădure, cremă de fistic și ciocolată - Fragede și delicioase

de Bucataras in Dulciuri, 8 Dec 2025 | 87 vizualizari

 


Astăzi îți prezentăm o variantă de cornulețe fragede, umplute cu cremă de fistic și alune, apoi glazurate cu o ciocolată fină. Este o idee perfectă pentru sărbători când vrei să ieși din tipare și să pregătești altceva pentru cei dragi.
Pentru aceste Cornulețe cu alune de pădure, cremă de fistic și ciocolată - Fragede și delicioase am folosit următoarele ingrediente: făină, unt, ouă, zahăr, cremă de fistic, alune și ciocolată.

 

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Cornulețe cu alune de pădure, cremă de fistic și ciocolată - Fragede și delicioase
  • 450 făină de grâu
  • 85 gr zahăr pudră
  • 250 gr unt (la temperatura camerei)
  • esență vanilie
  • 2 gălbenușuri
  • un praf de sare
  • 200 gr cremă de fistic
  • 100 gr alune de pădure
  • 250 gr ciocolată cu lapte pt glazurat
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulețe cu alune de pădure, cremă de fistic și ciocolată - Fragede și delicioase:

Cum se prepara aceste Cornulețe cu alune de pădure, cremă de fistic și ciocolată - Fragede și delicioase:

Într-un bol, pune faina, un praf de sare și zahărul pudră, apoi amestecă ușor. Adaugă untul și frământă până obții un aluat nisipos. Încorporează gălbenușurile, esența de vanilie, adaugă 1-2 lg apă rece în cazul în care este nevoie. Aluatul obținut trebuie să fie fin și omogen.

Pune-l în folie alimentară, la rece, pentru 15-20 de minute.

Scoate apoi aluatul pe blatul de lucru înfăinat și întinde-l în strat subțire și egal, în formă de cerc. Porționează în triunghiuri. Așază câte o linguriță cremă de fistic și o alună întreagă la baza fiecărui triunghi, apoi rulează până obții un cornuleț. Procedează la fel cu celalalte, apoi așază-le în tava tapetată cu hârtie de copt.

Coace cornulețele în cuptorul preîncălzit, la 170 de grade C, pentru aproximativ 15 - 20 de minute sau până se rumenesc ușor pe margini.

După coacere, scoate tava din cuptor și lasă cornulețele la răcit.

Topește ciocolata pe baie de aburi, apoi glazurează cornulețele. 

Le poți savura lângă un ceai sau o cafea. Sunt delicioase și fragede.

 


Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulețe cu alune de pădure, cremă de fistic și ciocolată - Fragede și delicioase" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cotlet de porc în sos roze - Simplu, rapid și plin de savoare

pe 06.12 la 10:09

Prăjitura Snickers - Rețeta delicioasă de casă

pe 06.12 la 09:12

Maioneza de casa - Reteta simpla si rapida

pe 05.12 la 14:38

Negresa de post cu nuci - Reteta simpla si gustoasa

pe 05.12 la 11:01

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]