Cornulete cu bors

de Bunica in Prajituri, 5 Mar 2013 | 15236 vizualizari

 

Aveam asa o pofta de ceva dulce si cum stiu ca nepotilor le plac cornuletele m-am apucat de treaba.

 

INGREDIENTE

  • 250 g. unt sau margarina Rama
  • 1 ou
  • 250 ml. bors
  • 100 g. zahar
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1 plic zahar vanilat
  • 500-550 g. faina
  • putina sare
  • rahat
  • gem de prune+nuca
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete cu bors:

Faina se pune  intr-un vas pentru framantat.In mijloc se face o adancitura si acolo se pun:drojdia,borsul,zaharul sarea,oul,zaharul vanilat si untul.Se amesteca bine pana obtinem un aluat usor maleabil si nu se lipeste de mana.

Aluatul se lasa la dospit circa o jumatate de ora.

Cat se dospeste aluatul se taie rahatul .

Luam o bucata de aluat ,o punem pe planseta si o intindem cu sucitorul. 

O taiem sub forma de patrat sau triunghi,punem o bucatica de rahat sau gem dupa preferinta ,rulam si asezam in tava tapetata cu hartie de copt.

Bagam tava in cuptorul incins in prealabil la temperatura de 175 grade pentru 20-30 minute(pana se rumenesc usor deasupra).

Le scoatem din cuptor si le pudram calde.

TIPS-URI

1

pentru a nu iesi uscate,aluatul se intinde gros de 0.5 cm.

2

eu le tai sub forma de dreptunghi2/4 cm.

3

nu puneti toata faina ,opriti 50-100g,si o puneti pe parcurs ,daca e nevoie

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu bors" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (41)

babi5 1

15.12.2014, 05:41

Dorotric 1

22.12.2014, 19:37

Cea mai noua oferta de lucru! Foarte multi oameni s-au convins de seriozitatea noastra! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email[email protected]

DIANA B 1

29.12.2014, 10:44

Buuuneeeeeeeeeee

Ai si macrame cu martisor ...

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

ieri la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

Reteta de sarmale ca la mama acasa

pe 09.12 la 07:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]