Cornulete cu cartofi si branza de oaie

de Anamaria Cook in Aperitive / Garnituri, 11 Feb 2014 | 4057 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 cartofi potriviti
  • 500 g faina
  • 125 g unt
  • 125 g branza de oaie
  • 1 pachet praf de copt
  • 2 linguri patrunjel tocat
  • susan
  • sare si piper
  • un galbenus
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete cu cartofi si branza de oaie:

Curatati cartofii si fierbetii in apa cu un praf de sare pana ce devin moi si pufosi. Scurgeti apa si pasatii cu o furculita. Amestecati faina, cartofii fierti, untul, praful de copt, un praf de sare si piper pana ce obtineti un aluat moale.

Sfarmati branza de oaie si amestecati cu patrunjelul tocat marunt.

Intindeti aluatul cam de 2 mm grosime si taiati in triunghiuri potrivite. Asezati o lingurita din amestecul de branza de oaie si infasurati cornuletele. Trebuie sa va spun insa ca mie mi-a trebuit mai multa branza de oaie, cam 300-350 g.

Asezati cornuletele intr-o tava tapetata cu putina faina, ungeti-le cu galbenusul batut si presarati cu susan.

Coaceti in cuptorul incins la 200 C pana ce devin aurii.

POFTA BUNA!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu cartofi si branza de oaie" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Cornulete aperitiv (Reteta 300)