Cornulete cu migdale

de Sylvia in Prajituri, 24 Aug 2010 | 11260 vizualizari

 

Pentru ca asteptam o prietena la cafea am facut repede aceste cornulete foarte aromate, dupa o reteta dintr-o revista mai veche cu patiserie frantuzeasca de Craciun.

 

INGREDIENTE

  •  280 grame de faina ,
  • 1 ou,
  • 200 de grame de unt,
  • 60 de grame de zahar,
  • vanile in baton sau esenta,
  • putina sare,
  • 100 grame de migdale macinate.
Portii: 60
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete cu migdale:

  Preparare: intr-un vas mai mare asezam faina, zaharul , pudra de migdale, vanilia si sarea. Facem in mijloc o fantana si punem oul si imprejurul lui untul taiat bucati.

  Framantam cu grija pana la omogenizarea completa, nu dureaza foarte mult pana obtinem un aluat foarte ferm din care forma o bila mare.

  O punem intr-o folie alimentara si o lasam minim o ora la frigider. Dupa aceea formam cornulete mici in forma de semiluna si le coacem  timp de 12 minute in cuptorul preainalzit la 180 de grade. Se pudreaza fierbinti cu zahar simplu sau zahar amestecat cu zahar vanilat, sunt foarte  aromate si se topesc in gura. 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu migdale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

ieri la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

ieri la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

ieri la 10:41

Prajitura cu lamaie si ciocolata neagra - Un desert delicios

pe 01.11 la 17:28

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]