Cornulete cu smantana umplute cu rahat

de Corinuta in Prajituri, 21 Dec 2015 | 11054 vizualizari

 

Foarte fragede, ti se topesc in gura. Mersi Diana pentru reteta, cu siguranta o sa mai fac.

 

INGREDIENTE

  • 650 g faina
  • 200 g unt cu 80% grasime
  • 400 g smantana 24% grasime
  • 2 galbenusuri
  • 1 varf de cutit de sare
  • 2 linguri de zahar
  • 1 zahar vanilar
  • ptr. umplut: 250 g rahat
  • ptr. pudrat deasupra 100 g zahar pudra
Portii: 60
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete cu smantana umplute cu rahat:

Se amesteca faina cu sarea si cu untul, se freaca bine intre maini pana devine foarte sfaramicios. In smantana se dizolva zaharul si zaharul vanilat, apoi se toarna peste faina impreuna cu galbenusurile si se framanta bine. Se acopera cu o folie si se da aluatul la frigider 1-2 ore sau chiar de pe o zi pe alta.

Rahatul se taie in fasii mici cam cat o jumatate de deget, cat sa incapa cate o bucata in fiecare cornulet.

Pe masa infainata intindem aluatul subtire de circa 3-4 mm, se ia un pahar sau o cana si decupam, apoi punem cate o bucata de rahat pe fiecare si impaturam dupa preferinte, eu in doua le-am pliat si le-am lipit marginile cu ajutorul unei furculite. 

Se coc circa 20 de minute, numai pana incep sa prinda culoare, nu mai mult.

Dupa ce se scot si se racesc putin, se dau prin zahar pudra. Se pastreaza foarte bine in recipient inchis ermetic.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

in loc de unt puteti folosi margarina sau untura

2

daca aveti nuca macinata, in loc de rahat, puteti sa bateti cele doua albusuri cu 200 g zahar si adaugati 200 g nuca macinata si umpleti cornuletele cu cate o lingurita din acest amestec

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu smantana umplute cu rahat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Corinuta 1

22.12.2015, 09:44

Multumesc bucatarasi! Tare bune au fost!

Rocsi 1

22.12.2015, 20:46

Sunt asa bune!

Rahela Velicu 1

19.12.2020, 20:09

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chec cu dovleac