Cornulete de post

de Valclaudia in Dulciuri, 17 Noi 2013 | 7267 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 180 gr. margarina
  • lapte de cocos (fierbem 100 ml apa cu 100 gr. nuca de cocos rasa)
  • 50 gr. zahar pudra
  • 2 linguri de cacao
  • 1/2 pachetel drrojdie proaspata +1 lingurita de zahar+un praf de sare
  • faina cat cuprinde (cca 550-600 gr.)
  • gem de prune sau de mere pentru umplut
  • zahar pudra pentru decor , alte 50 gr.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete de post:

Fierbem cca 10 minute apa in care am pus nuca de cocos. Dam deoparte si lasam sa se raceasca bine.

Amestecam margarina cu zaharul pudra (50gr), adaugam drojdia amestecata cu sare si zahar.

Dupa racire se adauga laptele de cocos,cu tot cu nuca umflata de la fiert.

Punem si faina si framantam pana obtinem un aluat elatic. Acest aluat se imparte in doua, jumatate se amesteca cu 2 linguri de cacao. Din aceste doua aluaturi eu am obtinut in total 6 bile (adica 3 albe si 3 maro) pe care le-am intins pe rand pe masa de lucru infainata , apoi le-am impartit cu pintenul in 8, am pus cate o lingurita de gem si am rulat strans pornind de la baza catre varf.

Am asezat cornuletele pe hartie de copt in tava,am dat tava la copt la temperatura potrivita (175-180 grade) pana s-au rumenit.

Fierbinti le-am pudrat cu zahar si le-am asezat pe un platou.

Pofta buna!!

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

Ștrudel cu caise - Rețeta super rapidă și delicioasă

pe 20.06 la 15:26

Prăjitură răsturnată cu piersici caramelizate - Rețeta delicioasă de vară

pe 20.06 la 11:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Negresa de post