Cornulete fragede cu gem

de adela1981 in Dulciuri, 11 Apr 2012 | 66896 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 100 ml lapte
  • 15 gr drojdie
  • 1 lingurita zahar
  • sare
  • 4 linguri untura/ margarina
  • 1 ou
  • 400 + 50 gr faina
  • 200-300 gem de prune
  • zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete fragede cu gem:

Drojdia se dizolva in laptele caldut cu o lingurita de zahar, lasam 10-15 min. Apoi adaugam o parte din faina si un praf de sare si untura, framantam cu mana si adaugam restul de faina. Spre final adaugam oul si framantam un aluat destul de elastic.

Intindem  o foaie de cca 6-7 mm  si taiem patratele (vezi foto). Apoi punem gem de prune, pe fiecare patratica, nu foarte mult sa nu iasa,  cand rulam cornuletele. Rulam, pornind de la un colt si dam forma unor cornulete, apoi asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Coacem in cuptorul incalzit pana ce devin usor maronii, pe margine.

Se scot si se dau, asa calzi, in zaharul pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete fragede cu gem" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cornulete cu nucă şi vanilie