Cornulete fragede cu osanza

de Constelatialeu in Dulciuri, 23 Feb 2016 | 5461 vizualizari

 

M-am inspirat de la bucataras La Ancuta....e vestita la cornulete....

 

INGREDIENTE

  • 125 g osanza cruda
  • 4 galbenusuri
  • 100 g iaurt 3.5 grasime
  • un varf de cutit cu sare
  • 1 plic de finesse vanilia bourbon
  • 280 g faina + faina pentru blatul de lucru
  • 1 borcan cu gem de prune
  • zahar pudra pentru pudrat
Portii: 50
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete fragede cu osanza:

Mai intai am scos osanza de la congelator, am lasat-o 1/2 de ora apoi am taiat-o cuburi si am dat-o prin masina de tocat. Intr-un castr-on am pus galbenusurile, sarea, vanilia  si osanza si le-am omogenizat, apoi am adaugat iaurtul, am amestecat bine, la final am pus faina cernuta si am framantat, nu foarte mult, cat sa obtinem un aluat nelipicios, am pus aluatul intr-o punga si l-am bagat la frigider cca 30 min. Dupa ce l-am scos de la frigider l-am impartit in 4 si am intins din fiecare bucata cate o foaie subtire pe care am impartit-o in patrate potrivite. Fiecare patrat l-am uns cu gem si am rulat formand cornuletul. Tava de la aragaz am tapetat-o cu hartie de copt si am asezat cornuletele in tava, am bagat tava la cuptorul preincalzit cca 20-25 min, pana cand incep sa se rumeneasca. Apoi le-am scos din cuptor si asa calde le-am tavalit prin zahar pudra.Sunt foarte fragede....

TIPS-URI

1

sub tava am bagat un ibric cu apa, sa nu se arda cornulete pe fund..

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete fragede cu osanza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Catalina L 1

24.02.2016, 10:39

cred ca se topesc in gura

mirela0911 1

24.02.2016, 21:12

Vai, da' ce bune-s!

-Licurici- 1

26.02.2016, 14:19

Minunate cornuletele!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gogoşi cu lingura