Cornulete pufoase cu gem

de papabundetot in Prajituri, 14 Sep 2013 | 13005 vizualizari

 

Pentru ca nu am mai facut de foarte multa vreme cornulete,am decis sa fac acum,vremea de afara m-a ajutat fiind ceva mai racoare,asa ca un inceput hotarat de toamna,mi-a fost mult mai usor sa stau intr-o bucatarie incalzita datorita caldurii cuptorului decat in zilele de vara care au trecut deja :) .Bunica si matusa mea faceau mereu cand eram copil cornulete cu tot felul de bunatati si m-am gandit sa le urmez exemplul astazi si sa revin la bucuriile copilariei. :)

 

INGREDIENTE

  • Am folosit:
  • 500 gr faina alba tip 650 + extra pentru framantat
  • 250 ml lapte
  • 30 gr unt
  • 2 linguri generoase de miere (se poate si cu zahar)
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 10 gr drojdie uscata
  • 1 ou pentru uns cornuletele
  • gem de capsune pentru umplut
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete pufoase cu gem:

Intr-un castronel am pus drojdia uscata si am incalzit laptele usor,am tunat peste drojdie putin lapte,atat cat sa se amestece si sa se dizolve drojdia,am adaugat apoi o lingura de faina si am lasat maiaua la caldura pe aragaz (cuptorul fiind pornit) aproximativ 20 minute.

Dupa ce maiaua a crescut,intr-un castron mai mare am pus faina,mierea,untul,laptele ramas si am amestecat mai intai cu o lingura,mai apoi am trecut la framantatul cu mana,pana cand aluatul meu s-a amestecat bine si nu mai era lipicios,daca e nevoie mai adaugati faina sa nu fie lipicios,insa doar cate putina pentru ca aluatul trebuie sa ramana moale ca sa creasca frumos.Am acoperit apoi castronul cu o carpa umeda si l-am asezat pe aragaz,la dospit unde a si stat mai bine de o ora.

Dupa ce aluatul a crescut suficient,am intins pe masa de lucru putina faina,am pus aluatul pe care l-am mai framantat putin si apoi l-am intins cu sucitorul pe cat posibil intr-o forma rotunda din care am taiat apoi fasii asemanatoare feliilor de tort 

Pe fiecare astfel de felie am pus cate o lingura de gem de capsune in partea mai lata a ei si am rulat apoi spre capat obtinand astfel cornuletele pufoase la care visam 

Fiecare cornulet l-am uns cu ou batut,pentru a se rumeni frumos,le-am pus intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le-am dat la cuptor pana s-au rumenit frumos!

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete pufoase cu gem" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cornulete cu gem