Cornulețele fragede semilună sunt un desert delicat și aromat, cu aluat fraged care se topește în gură. Sunt perfecte pentru orice ocazie. Rețeta este pe cât de simplă, pe atât de gustoasă.
Pentru aceste Cornulețe semilună - Fragede și delicioase, sunt necesare următoarele ingrediente: făină de grâu, făină de migdale, zahăr, unt.
Cum se prepara aceste Cornulețe semiluna - Fragede și delicioase:
Poți pregăti aluatul cu ajutorul unui robot de frământare sau manual.
Pune făina de grâu și cea de migdale într-un bol, untul rece, tăiat cubulețe, un praf de sare, zahărul și esența de vanilie. Frământă toate ingredientele până obții un aluat omogen. Dacă este nevoie, poți adăuga o lingură de apă rece.
Scoate aluatul și formează o bilă. Pune-l în folie alimentară, apoi la frigider pentru minim o oră.
După ce a stat la rece, scoate aluatul și împarte-l în 2-3 porții mai mici. Rulează fiecare bucată sub formă de șnur, apoi taie bucățele mici, egale pe care le modelezi sub formă de semilună. Așază cornulețele în tava de aragaz tapetată cu hârtie de copt. Procedează la fel până termini întreg aluatul.
Coace cornulețele în cuptorul preîncălzit la 170 grade C, timp de 10-12 minute.
După coacere, scoate tava din cuptor și pudrează cornulețele cu zahăr pudră. Ele sunt foarte fragede cât sunt fierbinți, dar pe măsură ce se răcesc, se vor întări și le vei putea scoate cu ușurință din tavă.