Cornuri cu gem

de miremirc in Prajituri, 24 Feb 2011 | 18636 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina,
  • 250 ml lapte caldut,
  • 1 plic drojdie uscata,
  • 4 lg miere,
  • 25 g unt,
  • 1 ou ptr uns    
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri cu gem:

Dizolvam drojdia in 3 lg lapte caldut, putin zahar si lasam la dospit; intre timp dizolvam mierea si untul in laptele caldut ce a ramas, apoi amestecam cu faina aceste ingrediente si framantam pana ce obtinem un aluat moale si nelipicios; lasam aluatul sa creasca pana isi dubleaza volumul(eu l-am lasat cam 40 minute).

Impartim aluatul in 2 si intindem 2 foi rotunde pe care le taiem cu cutitul in 8 bucati; pe fiecare bucata punem putin gem ( eu am folosit gem de prune si gem de afine) apoi rulam cornurile si le punem in tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt ( eu din pacate nu am mai avut hartie de copt si am pus cornurile in tava unsa cu ulei ); lasam cornurile asezate in tava cam 30 de minute ca sa creasca apoi le ungem cu un ou batut si le dam la cuptor; dupa ce s-au rumenit frumos le ungem deasupra cu miere.

Delicioase!

S-au terminat foarte repede si nu am ajuns sa fac poza si la sectiune... poate data viitoare :)

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri cu gem" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

flor 1

25.02.2011, 23:30

STIU SI EU RETETA SI DE FIECARE DATA CAND LE FAC FOLOSESC 25 G DE DROJDIE PROASPATA,LE-AM FACUT DE ZECI DE ORI. .LA CUPTOR LE LAS CIRCA 15-20 DE MINUTE.IN 15 MINUTE NU-S ASA RUMENITE SI IS MAI MOI SI MAI BUNE.

adry88 1

12.06.2011, 13:51

oana_pisicutza16 1

14.04.2012, 22:31

bune

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura răsturnată cu mere și nuci pecan - Deliciul care te va cuceri prin gust și textură

ieri la 08:35

Mini ștrudele cu ciuperci - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 13.10 la 08:11

Prajitura cu mango si pralina cu alune de padure - Reteta delicioasa de casa

pe 12.10 la 09:44

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]