Cornuri cu gem de prune

de AndreaE in Dulciuri, 3 Mar 2014 | 5306 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 500 ml lapte
  • 250 gr zahar
  • 250 gr margarina
  • 25 gr drojdie
  • Coaja de lamaie rasa
  • 1 galbenus
  • Esenta vanilie
  • Gem de prune
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri cu gem de prune:

Drojdia se amesteca cu o lingurita de zahar. Se pune o ceascuta de apa  si putina faina si se pune la crescut.

Se incalzeste laptele , se topeste margarina si se amesteca impreuna cu zaharul, coaja de lamaie si esenta de vanilie pana se topeste zaharul. Se adauga apoi faina si maiaua, si se framanta bine, apoi se lasa la crescut intr-un loc caldut.

Cand a crescut, se imparte in 8 parti, se intind in forma de cerc si se impart in alte 4. Asa vom avea 32 de cornuri.  Se umple fiecare triunghi cu cate o lingurita de gem de prune , se ruleaza , se ung cu galbenusul de ou si se spresara peste putin mac. Se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se dau la cuptorul incins 25 min, pana prind culoare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri cu gem de prune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cornuri pufoase