Cornuri pentru micul dejun

de nadia in Dulciuri, 15 Mar 2010 | 9188 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • - 500 g faina de grau
  • - 300 ml apa calduta ( putin mai calduta decat temp. camerei)
  • - 4 linguri cu ulei
  • - 1 lingurita de sare
  • - 1 lingura zahar
  • - 25 g drojdie proaspata
  • - 1 ou pentru uns
  • - sare mare,
  • -susan,
  • -mac pentru presarat pe deasupra
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri pentru micul dejun:

Se pune apa ,uleiul, sarea ,zaharul , faina si drojdia sfaramata bine( ingredientele se pun in aceasta ordine) si se framanta bine formand o coca ce se lasa la dospit cca. 1 ora ( coca trebuie sa-si dubleze volumul)

Se imparte coca in 10 - 12 parti. se unge masa cu ulei si se intinde subtire fiecare gramajoara si se ruleaza formand un bastonas ce se pune in tava cu hartie de copt si se da forma de corn.

Se unge cu ou batut se presara cu sare, seminte de susan,mac si se introduce in cuptorul incalzit in prealabil la 200ºC .Se tin la cuptor 20-25 minute depinde de cuptor ,(pana ce devin rumene)

TIPS-URI

1

Eu am facut 4 bucati umplute cu praf de cacao dulce si le-am lasat sub forma de batoane.Pe deasupra am presarat zahar dupa ce le-am uns cu ou batut. Se serves cu sana sau iaurt, smantana, sau unse cu unt. Daca nu se foloseste ou pentru uns pe deasupra ci putin ulei se pot consuma de post. Voteaza

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri pentru micul dejun" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

ieri la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

ieri la 09:48

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

pe 02.07 la 09:50

Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide

pe 01.07 la 10:33

Mic dejun buzunar - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 30.06 la 15:08

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Placinta de post cu dovleac