Cornuri pufoase cu gem de gutui

de cristinutanicolita in Dulciuri, 16 Mar 2016 | 5802 vizualizari

 

Au iesit niste cornuri f pufoase si merg de minune lanaga o cana cu lapte sau de cafea!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 2 pliculete drojdie uscata
  • 400 ml lapte
  • 1 cana iaurt
  • 30 ml rom(sau esenta de rom)
  • 2 oua
  • 200 g unt
  • 4 lg miere
  • 1 lgt sare
  • 2 galbenusuri+2 lg lapte
  • mac
  • gem de gutui
Portii: 32
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri pufoase cu gem de gutui:

Cernem faina si o amestecam cu sarea si drojdia uscata.

Laptele il punem intr-o craticioara,adaugam mierea si untul si il incalzim pana putem sa tinem degetul in el.

Ouale le batem putin.

Peste faina adaugam ouale,iaurtul,romul si omogenizam. Adaugam laptele treptam si framantam pana obtinem un aluat nelipicios( mai adaugam faina su lapte daca este cazul).

Acoperim aluatul cu un servet si il lasam sa creasca 1h ,la caldura,pana isi dubleaza volumul.

Dupa ce a crescut il impartim in 4 buc. Luam o bucata,o intindem in forma de cerc si taiem 8 triunghiuri. Punem gem la baza triunghiului si rulam de la baza spre varf.

Procedam la fel pana terminam tot aluatul.

Mai lasam cornurile in tava sa creasca 15 min.

Dam drumul la cuptor pt a se incalzi.

Dupe cele 15 min ungem cornurile cu ou,presaram mac si le coacem la foc mediu pana devin rumene.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri pufoase cu gem de gutui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide

ieri la 10:33

Mic dejun buzunar - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 30.06 la 15:08

Salată de morcovi cu iaurt - Gust și prospețime într-o rețetă super rapidă

pe 28.06 la 11:32

Cremă picantă de brânză - Aperitivul rapid și gustos

pe 28.06 la 10:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura de vara