Cornuri pufoase cu marmelada -pentru ceai (rasfat de week-end)

de alinutza1983 in Prajituri, 20 Mar 2011 | 6455 vizualizari

 

In weekend imi place sa ma rasfat ( si implicit sa ii rasfat si pe cei dragi ) cu ceva dulce....asa ca de data asta am ales sa fac niste cornuri pufoase cu untura si umplutura de marmelada ( ii multumesc mamei pentru ca mi-a trimis untura si marmelada!)

 

INGREDIENTE

  • 1 cana  untura topita
  • 4 cani cu faina
  • 1 ou+1 galbenus
  • 2 linguri cu zahar
  • 1 cub drojdie de bere
  • 1 cana  lapte dulce
pentru umplutura:
  • 5 linguri marmelada
  • 10 nuci tocate
  • coaja de lamaie,
  • esenta de rom
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri pufoase cu marmelada -pentru ceai (rasfat de week-end):

1. Se lasa untura pe foc mic , iar cand s-a inmuiat se freaca pana de vine spuma cu 2 linguri de zahar si un ou; in amestec se pune si un praf de sare.

2. Se adauga faina cernuta proaspat - in ploaie- amestecand cu o lingura de lemn pana se incorporeaza bine, alternand totul cu laptele caldut - in care s-a inmuiat drojdia de bere.

3. Amestecul obtinut se va framanta cu mana, iar dupa ce este bine omogenizat se va da la dospit- intr-un loc cald cca o  ora.

4. Dupa ce a crescut aluatul, il vom imparti intinde sub forma de sul si il vom imparti in cca 8 parti; fiecare din aceste bucati de aluat se va intinde cu ajutorul sucitorului, apoi se va taia in 4; pe bucatile de aluat obtinute - pe colt se pune o lingurita din amestecul de marmelada+ nuci+coaja lamaie+ esenta rom, apoi se ruleaza sub forma de corn. Asa se procedeaza pana terminam tot aluatul.

5. Asezam cornnurile pe o tava tapetata doar cu hartie de copt, le ungem cu galbenus de ou- si, optional, putem sa le presaram cu mac sau zahar tos.

6.Dam tava la cuptorul fierbinte, apoi lasam foc mic cca un sfert  de ora, dupa care potrivim focul la iute, pana cand cornurile noastre devin rumene!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri pufoase cu marmelada -pentru ceai (rasfat de week-end)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pilaf gustos cu ciuperci - Rețeta simplă de post

ieri la 09:05

Prăjitura cu ciocolată și fulgi de porumb - Deliciu însiropat și cu o crustă crocantă

ieri la 07:58

Papanași pufoși cu dulceață și smântână

pe 16.12 la 10:37

Cremă fiartă de ciocolată - Rețeta ideală pentru prăjituri și alte deserturi

pe 16.12 la 06:26

Piept de porc la cuptor - Suculent și savuros

pe 15.12 la 11:02

TOP
utilizatori

mihaelar63

1200 puncte

Rocsi

311 puncte

Valclaudia

211 puncte

Adele

174 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]