Coronita cu ciocolata

de mirela0911 in Prajituri, 10 Oct 2011 | 5306 vizualizari

 

Cu aceasta prajitura am inaugurat forma din silicon pe care mi-am luat-o din camara.

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 1 cana ulei
  • 1 cana lapte
  • 2 cani faina
  • 1 cana zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • 2 lg cacao
  • 50 g ciocolata (de care doriti)
  • 2 lg zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coronita cu ciocolata:

Galbenusurile se amesteca cu zaharul si cu uleiul turnat in fir ca la maioneza.

Albusurile se bat spuma tare impreuna cu zaharul vanilat. Se adauga in compozitia de galbenusuri, alternand cu laptele, faina amestecata cu praful de copt si turnata in ploaie.

Cand sa torn in forma de silicon aluatul, imi dau seama ca e cam mult aluat (sau forma prea mica), asa ca am impartit aluatul in doua. Jumatate din jumatatea de aluat am amestecat-o cu cele 2 lg cacao. Jumatatea galbena am turnat-o in forma, iar cea cu cacao peste si am dat-o la cuptor la foc mic spre mediu. Dupa 20 de minute se presara ciocolata taiaita bucatele mici sau rasa si se da din nou la cuptor la foc mic pana se coace. Cand se raceste, se presara cu zahar pudra si se serveste.

Cu cealalta jumatate de aluat am facut o prajitura cu struguri.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Coronita cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă cremă de ciuperci - Deliciul fin și sănătos

ieri la 10:17

Biban de mare cu pere, roșii cherry, praz, măsline și lămâi

ieri la 09:47

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

pe 21.01 la 09:29

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

pe 20.01 la 17:57

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Biscuiti iepurasi, mielusei si floricele de Pasti