Coronita de ciocolata

de divainbucatarie in Prajituri, 12 Noi 2010 | 3747 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 120 g faina
  • 150g zahar pudra
  • 50 g cacao pudra
  • 60 g unt topit
  • 50 g fistic tocat grosolan
  • 2 lingurite cafea tare
  • 1 lingura lichior de cafea
  • 200 g frisca,
  • ciocolata rasa pentru decor
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coronita de ciocolata:

Amestecam zaharul pudra cu pudra de cacao si fisticul tocat. Dupa ce se raceste untul topit il amestecam cu 2 lingurite cafea tare (expresso) si o lingura de lichior de cafea (eu am pus Amarula) si apoi il turnam peste amestecul de zahar si cacao. Amestecam pana se omogenizeaza compozitia. Adaugam 120 g de frisca si o integram usor in compozitie. Batem cele 2 oua intregi si le adaugam in compozitia de mai sus, pentru ca la final sa punem faina amestecata cu un plic de praf de copt. Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu ulei si faina. Dam la cuptor la 180°C pentru 45 de minute. Cand se coace o scoatem din cuptor si o lasam in tava minim 10 minute. Apoi o scoatem si o invelim cu restul de frisca. Putem rade niste ciocolata pentru decor.

POFTA BUNA!

Daca ti-a placut reteta noastra "Coronita de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână cu mărar - Rețeta ușoară și savuroasă

ieri la 11:14

Pâinici fără frământare - Super simple și gustoase

pe 05.11 la 11:02

Rulouri cu brânză feta și spanac - Savuroase și ușor de făcut

pe 04.11 la 07:19

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 21:44

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]