Cosite cu rahat, nuci si stafide

de leoflori in Prajituri, 5 Iun 2009 | 28554 vizualizari

 

cozonac ce nu necesita framantare puternica

 

INGREDIENTE

  •  aluat:
  • 50 gr. unt topit si racit
  • 300 ml. lapte caldut
  • 2 oua
  • 4 linguri zahar ( + 1 lingurita pt.maia daca folositi drojdie proaspata)
  • un vf. sare
  • 1 budinca Dr.Oetker de vanilie (40 gr.)
  • 500 gr. faina
  • 1 plic drojdie uscata
  • 7 gr. SAU 25 gr. drojdie proaspata
  • Umplutura: 
  • 200 gr. stafide
  • 200 gr. rahat (in reteta erau caise confiate)
  • 100 gr. nuci
  • 8 linguri gem zmeura (ce gem va place si merge cu umplutura)
  • Glazura :
  • 4 linguri zahar pudra
  • sucul de la 1 lamaie
  • 2 linguri unt / margarina topit
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cosite cu rahat, nuci si stafide:

Daca folosim drojdie proaspata se face maia (drojdie + 1 lgta zahar+1 lgta faina peste care torn laptele caldut si las 15 minute).
Eu am folosit drojdie uscata pe care am amestecat-o cu faina, am lasat 15 minute si am adaugat restul ingredientelor cu exceptia untului.
Formam un aluat (cam lipicios) si abia la sfarsit punem margarina / unt si framantam.
Lasam la dospit la cald 1 ora.

Dupa ce isi dubleaza volumul, impartim aluatul in 4 parti egale.Intindem pe fiecare in foaie dreptunghiulara si ungem cu 2 linguri de dulceata.Punem umplutura si apoi rulam ceva mai strans.Rulam si crestam cu un cutit ascutit, pe mijloc, pana in centrul ruloului.Le impletim cate 2 si punem in tava unsa sau/si tapetata cu hartie de copt.

Lasam iar la crescut 1 ora si apoi coacem 18-20 minute la 175 grade.

Dupa ce s-au racit le ungem din belsug cu glazura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cosite cu rahat, nuci si stafide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

diaconta 1

15.11.2013, 11:00

Carmen23,praful de budinca probabil se pune in aluat daca scrie ca se pun toate ingredientele cu exceptia untului.
Zi frumoasa

carmen23 1

18.11.2013, 09:49

eu nu mai pun budink ,pt ca nu prea sunt lamurita cu ea,plus de asta nu zice daca o preaparam budink sau punem pur si simplu praful asa ,sper sa-mi iasa si fara ea ...vedem la sfarsit...

carmen23 1

23.11.2013, 11:35

au iesit super!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Bomboane