Costita cu cartofi noi si salata de ardei copt in otet

de Ina in Porc, 28 Aug 2012 | 5295 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg costita de porc, cu cartilagiu ( cap de piept )
  • condimente dupa preferinte ( boia dulce, piper, sare, ierburi aromate )
  • 1 kg cartofi noi
  • sare
  • marar verde
  • 800 g ardei copt, pentru salata
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Costita cu cartofi noi si salata de ardei copt in otet:

Feliem costita in fasii de  cca. 4-5 cm latime. Condimentam dupa preferinte   si lasam deoparte sa se patrunda aromele.

Curatam cartofii, ii spalam ,  ii taiem jumatati,  si-i punem la fiert in apa cu sare , doar cat sa se inmoaie putin. In tava de rumenire sau pe gratarul cuptorului cu halogen asezam intai cartofii  pe jumatate fierti, pe care-i stropim cu 3-4 linguri de ulei , apoi presaram sare si marar verde. 

Pe patul de cartofi asezam feliile de costita, apoi rumenim la 200 grade Celsius ( eu am preferat cuptorul cu halogen, intrucat nu lipeste si nu necesita adaos de grasime sau alte lichide ) 20 minute, apoi intoarcem feliile de costita si mai lasam la rumenit inca 20 minute la 200 grade Celsius.

Presaram mult marar verde si servim cu salata de ardei copt in otet. 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Costita cu cartofi noi si salata de ardei copt in otet" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bomboane cu nucă de cocos și zmeură - Desert super rapid și delicios

pe 09.05 la 09:58

Clătite spaghete cu ciocolată și fructe - Desertul rapid și ingenios care te va cuceri

pe 09.05 la 09:43

Tocăniță cu carne de porc - Gust și savoare într-o rețetă simplă

pe 09.05 la 09:26

Chec cu căpșuni și ciocolată albă - Desertul pufos și aromat

pe 08.05 la 08:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1543 puncte

vasimur

1192 puncte

RODIMUR

221 puncte

Sidy

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pulpa de porc cu cartofi la cuptor