Costita de purcel la tigaie

de mihaelar63 in Porc, 14 Iul 2017 | 4430 vizualizari

 

  Pe caldura aceasta, gatitul la cuptor nu este cea mai buna optiune, asa ca ne indreptam atentia catre tigaie. Cum sunt mare gurmanda, am tot felul de condimente si mix-uri de condimente. Bineinteles ca toate naturale, la achizitie citesc cu mare atentie eticheta.  Cu aceasta ocazie, am folosit un mix oriental -turcesc. Pe borcanel scrie ca este pentru carne tocata. Garantez ca merge grozav si la costita de purcel.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg costita de purcel
  • 1 ceapa
  • 1 lingura pasta ardei kapia cu telina [productie proprie]
  • 1 lingura mix condimente [ boia, piper negru, chimion, marar, cuisoare ]
  • patrunjel verde
  • sare
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Costita de purcel la tigaie:

  1. Carnea de purcel se spala bine si se portioneaza.
  2. O bucata de costita trebuie sa fie cam de marimea unei jumatati de palma mai mari.
  3. Se curata ceapa si se spala. Tocati ceapa marunt.
  4. Intr-o tigaie incapatoare, tip wok, se pune carnea la fiert cu 2 cani de apa.
  5. Sarati si condimentati cu mixul de condimente.
  6. Adaugati pasta de ardei si ceapa tocata.
  7. Fierbeti la foc potrivit sub capac, pana apa incepe sa scada.
  8. Testati daca carnea este fiarta. Carnea trebuie sa fie moale si furculita sa intre usor in ea.
  9. Lasati carnea sa se prajeasca usor pana capata o frumoasa culoare rosiatica .
  10. Nu este nevoie sa adaugati ulei, costita de purcel va elibera grasime suficienta.
  11. Gustati si sarati daca mai este nevoie.
  12. Serviti costita de purcel calda cu patrunjel verde presarat si insotita de muraturi sau salata preferata.

                Pofta buna !!!!

TIPS-URI

1

Testati daca carnea este fiarta. Carnea trebuie sa fie moale si furculita sa intre usor in ea.

2

Folositi pe cat posibil, carne din surse sigure. Noi am avut din purcel sacrificat si crescut la tara in gospodaria rudelor.

3

Nu este nevoie sa adaugati ulei, costita de purcel va elibera grasime suficienta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Costita de purcel la tigaie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe cu dovleac și cremă de brânză - Pufoase, fragede și aromate

ieri la 10:45

Aripioare de pui cu iaurt grecesc- Savuroase, fragede și aromate

pe 17.11 la 10:45

Prajitura cu dragoste ( Leontina 55 )

pe 15.11 la 13:17

Clătite cu mere și cremă de mascarpone - Rapide, delicioase și aromate

pe 14.11 la 14:39

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1000 puncte

abstract01

400 puncte

Sidy

203 puncte

Adele

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]