Costita de vacuta cu cartofi

de mihaelar63 in Vita, 13 Mai 2019 | 2837 vizualizari

 

  "Retete pentru mese in familie"
Atat de frumoasa era bucata de costita incat singurul ei defect era... ca-i prea mica. Perfecta pentru o masa la doua persoane. Nu am vrut sa acopar gustul bun al carnii proaspete cu prea multe ingrediente. Am preferat o gatire mai simpla.

 

INGREDIENTE

  • 600 gr costita de vacuta - sacrificata in gospodarie
  • 100 ml ulei
  • 100 gr unt
  • 4 cartofi mari
  • boia ardei ungureasca
  • pudra ghimbir
  • sare
  • piper
  • cimbru verde
  • patrunjel verde
  • usturoi verde .
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Costita de vacuta cu cartofi:

  1.  Costitele de vacuta se spala si se portioneaza in bucati de marimea unei jumatati de palma [ de a mea, mai mica ;d ]
  2. Dupa ce s-au zvantat usor, se sareaza si se pipereaza.
  3. Se prajesc costitele in tigaia cu ulei pe ambele parti impreuna cu cateva crengute de cimbru verde.
  4.  Prajiti pana carnea va prinde o usoara crusta.
  5. Se transfera costitele intr-o tava impreuna cu cartofii taiati bucati mari.
  6. Presarati peste carne boia de ardei si ghimbir.
  7. Sarati si cartofii. Distribuiti peste carne si cartofi bucatele de unt.
  8. Se da tava la cuptor 30 minute la foc mediu.
  9. Apoiu inca 5 minute la foc mare.
  10. Incercati costita daca este patrunsa. Eu am obtinut o costita rumena cu interiorul bine patruns.
  11. La servire dati culoare si prospetime preparatului cu patrunjel si usturoi verde tocat.

TIPS-URI

1

La servire dati culoare si prospetime preparatului cu patrunjel si usturoi verde tocat .

2

Nu am vrut sa acopar gustul bun al carnii proaspete cu prea multe ingrediente . Am preferat o gatire mai simpla .

Daca ti-a placut reteta noastra "Costita de vacuta cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor

de Rocsi 9

ieri la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

Chec cu cacao și ciocolată albă - Desert rapid și delicios

pe 02.05 la 09:29

Tartă cu cartofi - Cea mai simplă și savuroasă rețetă

pe 02.05 la 09:26

Sendvișuri reinterpretate la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 01.05 la 08:32

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
“M’nazaleh batatas”- Gulaş arabesc