Costita de vacuta cu cartofi

de mihaelar63 in Vita, 13 Mai 2019 | 3165 vizualizari

 

  "Retete pentru mese in familie"
Atat de frumoasa era bucata de costita incat singurul ei defect era... ca-i prea mica. Perfecta pentru o masa la doua persoane. Nu am vrut sa acopar gustul bun al carnii proaspete cu prea multe ingrediente. Am preferat o gatire mai simpla.

 

INGREDIENTE

  • 600 gr costita de vacuta - sacrificata in gospodarie
  • 100 ml ulei
  • 100 gr unt
  • 4 cartofi mari
  • boia ardei ungureasca
  • pudra ghimbir
  • sare
  • piper
  • cimbru verde
  • patrunjel verde
  • usturoi verde .
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Costita de vacuta cu cartofi:

  1.  Costitele de vacuta se spala si se portioneaza in bucati de marimea unei jumatati de palma [ de a mea, mai mica ;d ]
  2. Dupa ce s-au zvantat usor, se sareaza si se pipereaza.
  3. Se prajesc costitele in tigaia cu ulei pe ambele parti impreuna cu cateva crengute de cimbru verde.
  4.  Prajiti pana carnea va prinde o usoara crusta.
  5. Se transfera costitele intr-o tava impreuna cu cartofii taiati bucati mari.
  6. Presarati peste carne boia de ardei si ghimbir.
  7. Sarati si cartofii. Distribuiti peste carne si cartofi bucatele de unt.
  8. Se da tava la cuptor 30 minute la foc mediu.
  9. Apoiu inca 5 minute la foc mare.
  10. Incercati costita daca este patrunsa. Eu am obtinut o costita rumena cu interiorul bine patruns.
  11. La servire dati culoare si prospetime preparatului cu patrunjel si usturoi verde tocat.

TIPS-URI

1

La servire dati culoare si prospetime preparatului cu patrunjel si usturoi verde tocat .

2

Nu am vrut sa acopar gustul bun al carnii proaspete cu prea multe ingrediente . Am preferat o gatire mai simpla .

Daca ti-a placut reteta noastra "Costita de vacuta cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

ieri la 23:37

Ciuperci gratinate, cu spanac și cremă de brânză la cuptor - Un preparat sățios și savuros

ieri la 10:27

Brânză camembert cu struguri la cuptor - Aperitivul plin de savoare care te va cuceri

pe 08.10 la 08:21

Prăjitura Ora 12 - Un deliciu ciocolatos de zile mari

pe 07.10 la 11:00

Ostropel cu carne de porc și gogoșari - Rețeta savuroasă de toamnă

pe 06.10 la 07:57

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]