Costita si cartofi noi la cuptor

de Constelatialeu in Porc, 3 Iun 2018 | 4478 vizualizari

 

De sezon......costita...ups, adica cartofii noi......

 

INGREDIENTE

  • cca 880 g costita de porc proaspata
  • cca 800 g cartofi noi potriviti ca marime
  • 2 capatani de usturoi
  • 1 plic cu boia dulce de la Kotanyi
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Costita si cartofi noi la cuptor:

Mai intai alegem cartofii, sa fie nici foarte mic, dar nici mari, potriviti ca marime, ii spalam bine.

Curatam usturoiul si-l zdrobim. Intr-un castron incapator, punem usturoiul zdrobit, boaiaua dulce, sare, piper si uleiul de masline, amestecam bine si apoi tavalim cartofii prin acest amestec. Dupa ce am tavalit cartofii bine de tot, ii asezam intr-o forma de ceramica.

Separat taiem costita in bucati si o tavalim si pe ea in amestecul de boia si usturoi. Asezam costita printre cartofi, restul de amestec il punem deasupra cartofilor si costitei, Sarea si piperul se pun dupa gust, fiecare cum vrea, mai mult sau mai putin. Deasupra formei de ceramica se asaza hartie de copt si se lasa la frigider 2-3 ore sau pana cand bagam forma la cuptor. Se baga forma de ceramica la cuptor, la foc mediu cca 2 ore, dupa 2 ore se ridica hartia de copt si se mai lasa cca 15 min sa se rumeneasca. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Costita si cartofi noi la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

ieri la 09:50

Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide

pe 01.07 la 10:33

Mic dejun buzunar - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 30.06 la 15:08

Salată de morcovi cu iaurt - Gust și prospețime într-o rețetă super rapidă

pe 28.06 la 11:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gulas de porc - Reteta savuroasa la ceaun