Cosulete cu gem

de RuxyRux in Prajituri, 16 Sep 2014 | 11017 vizualizari

 

Blat de tarta fraged, gemul preferat.... in cazul meu de prune brumarii, combinate intr-un desert delicios de toamna...se prepara extrem de rapid, fara timpi de asteptare prea mari , cosuletele pot fi umplute si cu fructe sau crema de vanilie....il recomand cu drag!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 100 gr unt( gras 85%)
  • 200 gr faina + 15 gr( in jur de o lingura cu varf) + o mana de faina pentru infainat
  • un ou maricel
  • un praf de sare
  • vanilie
  • coaja de portocala
  • un varf de cutit de praf de copt stins cu cateva picaturi de zeama de lamaie
  • gemul favorit( eu am pus de prune)
  • hartiute si forme din silicon pentru tarte
Portii: 14
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cosulete cu gem:

Acest aluat se prepara din ingredientele reci scoase abia de la frigider, astfel ca nu va mai fi nevoie de timpul de asteptare de 30 de minute. 

Se prepara blatul: se amesteca toate ingredientele, untul  rece taiat felii si oul, sarea, vanilia, coaja de portocala, faina plus praful de copt, se framanta bine si la sfarsit se mai adauga o lingura de faina, acum vom constata ca nu se mai lipeste de mana deci este gata.

Vom rupe din aluat 14 bilute de dimensiunea unei mingii de ping pong, apoi pe o suprafata usor infainata le vom intinde cu mana si le vom aseza in hartiute, apoi in cele de silicon.( Daca aveti alta idee aplicati-o :)) In acest moment le vom umple cu gem.

Coacem  cosuletele pentru 30 de minute la 190 de grade Celsius.

Scoatem cosuletele de la cuptor si le lasam la racit, numai dupa aceea le vom transfera pe un platou. ( Daca procedam altfel  blatul foarte fraged se va rupe usor).

Sunt gata de mancat si sunt extrem de delicioase! :)

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cosulete cu gem" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Rodica