Cosulete cu salata

de ala_oancea in Aperitive / Garnituri, 31 Ian 2010 | 12173 vizualizari

 

Dupa o reteta din cartea "100 Best Tapas"

 

INGREDIENTE

  • Cosulete:
  • 250 gr faina
  • 150 gr unt
  • 1 galbenus
  • 3 linguri apa
  • sare
  • Salata:
  • morcov
  • mazare
  • ceapa
  • porumb
  • ardei rosu
  • ardei verde
  • maioneza
  • sare, piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cosulete cu salata:

Pentru aluat, se amesteca faina cu sarea, se adauga untul rece taiat cubulete, galbenusul si apa si se framanta bine. Se lasa sa stea la temperatura camerei o ora, dupa care se intinde o foaie, se decupeaza si se intinde in formele unse si tapetate cu faina. Se inteapa la baza cu furculita, se lasa formele in frigider pentru 15 minute, apoi se coc aprox 15-20 de minute.

Se curata morcovul si se taie in cubulete mici. Se pune la fiert adaugand mai spre final si mazarea. Cand sunt fierte se scurg si se lasa sa se raceasca. Se taie si ardeii si ceapa in cubulete mici. Se amesteca toate legumele cu maioneza (1 galbenus, 1 lingurita de mustar, ulei) si se condimenteaza cu sare si piper. Se aseaza salata in cosulete si se tin la rece.

TIPS-URI

1

Se pot umple si cu alte tipuri de salate

2

Aluatul este foarte bun si crocant

Daca ti-a placut reteta noastra "Cosulete cu salata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

Prăjitură de post cu afine și lămâie - Deliciu pufos și aromat

pe 07.03 la 14:38

Tocăniță de năut - Rețeta gustoasă de post

pe 07.03 la 11:02

Mucenici muntenești tradiționali – Rețetă simplă și delicioasă

pe 06.03 la 10:19

Guacamole - Pate de avocado, delicios si foarte racoritor

de vasimur 4

pe 05.03 la 17:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Platou cu aperitive