Cosulete fragede

de lacrimioara in Prajituri, 17 Feb 2011 | 10835 vizualizari

 

reteta o am de aici de pe bucataras de la julie si i multumesc sant delicioase si se topesc in gura

 

INGREDIENTE

Pt  aluat:
  • 4 galbenusuri,
  • 4 linguri de lapte,
  • 200 gr unt,
  • 75 grame faina,75 gr zahar
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingurita bicarbonat,
  • 2 linguri zeama de lamaie,
  • aproximativ 400 grame de faina.
  • Pt umplutura:
  • 4 albusuri,150 gr zahar pudra
  • 3 linguri cacaua
  • o cana nuci macinate,
  • esenta de vanilie
  • coaja rasa de portocala,
  • dulceata.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cosulete fragede:

Aluatul:batem galbenusurile spuma cu zaharul pana devine  ca o crema. Adaugam untul moale, laptele, uleiul,coaja de portocala,bicarbonatul stins in zeama de lamaie. Se intinde o foaie groasa si se taie cu un pahar mai mic, depinde de forma, cercuri din care formam cosuletele dupa forma.

Umplutura: se bat albusurile tare cu zaharul cand s-a intarit punem nuca,cacaua si esenta de vanilie punem compozitia intr-o punga ,punem in fiecare cosulet cate o lingurita de dulceata si cu punga umplem cosuletele ca in imagini. Se da la cuptor 25 minute la foc potrivit se lasa putin la racit dupa care se pudreaza cu zahar pudra

Daca ti-a placut reteta noastra "Cosulete fragede" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Baclava