Cotlet de porc în crustă de condimente

de diaconta in Porc, 25 Dec 2012 | 9107 vizualizari

 

Nu mi-a ieşit mie aşa frumos ca şi cel făcut de Gaby,dar a fost foarte bun şi mai ales apreciat de oaspeţii mei.Cred ca urmarind pozele vă puteţi închipui mirosul îmbietor de friptura şi pâine de casă proaspăt scoasă din cuptor.

 

INGREDIENTE

  • 1 bucata cotlet de porc fara os,aprox.1 kg
  • 2 lingurite sare grunjoasa
  • Pudra de usturoi
  • Boia
  • Piper macinat
  • Pudra de ghimbir
  • Amestec de boabe de piper negru,rosu,alb si verde
  • Boabe de coriandru
  • Boabe de mustar alb
  • Rozmarin uscat
  • Cateva frunze de salvie uscata
  • Orice alte condimente vă sunt pe plac
  • Nu am scris cantitati la condimente,puteti sa folositi în cantitatea pe care o doriti.
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cotlet de porc în crustă de condimente:

Eu am taiat cotletul pe lungime,obţinând astfel doua bucati mai înguste,mult mai potrivite pentru un platou rece.

Pentru ca unii s-ar putea sa înlature crusta de condimente,am condimentat mai întâi carnea cu sare,piper,boia si usturoi.

Am amestecat apoi boabele de condimente,le-am pus pe o folie si am „tavalit” cotletul prin ele,formând o crusta.

Le-am  rulat cu folia si le-am pus la rece câteva ore.

Apoi le-am prajit cu grija pe grill,pe toate partile,având grija sa nu le înţep.

Le întoarceti cu un cleste sau cu doua linguri.

Astfel sucul carnii va ramane la interior.

Am transferat apoi cotletele într-o tava cu hârtie de copt si le-am lasat la cuptor 45 de minute.

Gaby le-a lasat 30 de minute.Mie mi s-a parut destul de tare carnea dupa acest timp,asa ca le-am mai lasat putin.

Cotletul de regula este o carne mai seaca si uscata,asa ca nu va asteptati la o friptura prea moale.

Se lasa sa se raceasca acoperit cu o folie,abia apoi se feliaza.

Sursa

Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet de porc în crustă de condimente" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini cheesecake rapid - Desertul delicios cu brânză și fructe

ieri la 09:01

Piersicuțe dulci – fursecuri aromate

pe 18.02 la 12:48

Crispy de pui la cuptor – Rețetă sănătoasă, crocantă și delicioasă

pe 18.02 la 09:29

Omletă haioasă cu ochișori – Rețetă rapidă pe placul copiilor

de RODIMUR 8

pe 17.02 la 13:30

ULTIMELE COMENTARII

nbaulan

http://omeglechat.love/ is an anonymous social networking platform where users can engage in text and video chats with strangers worldwide. It offers a unique way to meet new people and share thoughts without the need for an account. To use Omegle, simply visit the website, choose between text or video chat options, and start conversing with random users. The effects of Omegle can be both positive and negative; it promotes global friendships but can also expose users to inappropriate content or cyberbullying. Overall, it’s a fun way to connect, but users should exercise caution and prioritize their safety while online.

Aperitiv tartine cu crema de branza si somon afumat

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cotlet glazurat