Cotlet de porc marinat in vin rosu

de mihaelaradu in Porc, 18 Ian 2011 | 16640 vizualizari

 

Nu am apucat sa fac poze cu sosul pentru marinat, pentru ca l-am pregatit dimineata, inainte de a pleca la serviciu. In orice caz, e simplu, gustos si rapid de preparat.

 

INGREDIENTE

  • cotlet de porc/ ceafa de porc (6-8 bucati, depinde cate portii doriti sa pregatiti)
  • Sosul pentru marinat:
  • 125 ml vin rosu sec (1/2 cana)
  • 2 lingurite de mustar (de preferat, mustar dulce)
  • 2 catei de usturoi zdrobiti
  • 1/2 lingurita cimbru uscat
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cotlet de porc marinat in vin rosu:

1. Se pregateste sosul pentru marinat, astfel: se amesteca cimbrul cu usturoiul zdrobit si mustarul. Vinul se adauga treptat pentru a evita formarea cocoloaselor.

2.Cu 2-3 ore inainte de gatire, carnea de porc se pune la marinat cu sosul de vin (se poate lasa si peste noapte, la frigider).

3. Carnea se prajeste in 2-3 linguri de ulei, intr-o tigaie de teflon. Cand pregatiti mai multe portii, se poate folosi tava de la aragaz, in care se pun cateva linguri de ulei si restul de sos folosit pentru marinat.

4. Se serveste cu piure de cartofi, orez cu legume, cartofi prajiti, cartofi la tava sau doar cu salata

Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet de porc marinat in vin rosu" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura Cobbler cu prune și scorțișoară

de RODIMUR 8

ieri la 16:21

Sos de usturoi cu smantana - pur si simplu delicios

de vasimur 4

ieri la 15:43

Bruschete cu piersici și Camembert - Gustul care te va cuceri

pe 04.09 la 17:53

Garnitură italienească de păstăi - Rapidă, gustoasă și aromată

pe 04.09 la 09:40

Tiramisu cu Oreo - Desertul delicios care te cucerește

pe 03.09 la 10:18

TOP
utilizatori

RODIMUR

2216 puncte

vasimur

1236 puncte

Rocsi

1201 puncte

Caty

111 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Coaste de porc cu cartofi noi