Cotlet de porc (vrabioara) la tigaia grill, cu legume gatite la abur si salata de varza dulce

de vasimur in Porc, 12 Noi 2017 | 6150 vizualizari

 

 
O mâncare gustoasă, dietetică și apreciată de foarte multă lume.
Din ingredientele de mai jos au rezultat 3 porții.

 

INGREDIENTE

  • 3 cotlete (vrăbioare) de porc - au cântărit cca 600 g
  • 2-3 cartofi (în funcție de mărimea lor)
  • 2 morcovi
  • 1 telină rădăcină, mică
  • 1 varză dulce, mică
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • apă
  • oțet alimentar din vin
Portii: 3
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cotlet de porc (vrabioara) la tigaia grill, cu legume gatite la abur si salata de varza dulce:

 

Se curăță morcovii, cartofii și țelina și se spală bine (dacă aveți, puteți pune și pătrunjel, păstârnac sau gulie). Morcovul se taie rondele de grosime potrivită, iar țelina și cartoful, felii de grosime potrivită. Dacă cartofii sunt mai mari, îi tăiem în două sau patru, pe lungime după care îi tăiem felii de grosime potrivită.

 Se toarnă apă în aparatul de gătit cu abur (dacă nu aveți așa ceva, puneți legumele, la fiert, într-un vas, în apa fierbinte cu sare). Se pun legumele în vasul destinat acestui lucru și punem capacul. Fixăm timpul la 30 min și se lasă să fiarbă.

 Între timp, se spală bine cotletele. Se pun la prăjit în tigaia gril, pe ambele părți. Când sunt gata, se scot pe o farfurie. Se condimentează după gust cu sare, piper și boia de ardei dulce.

 Preparare salată de varză: se spală varza, se taie fideluțe după care se freacă cu sare și se lasă 10-15 min la macerat. Se stoarce varza de zeama lăsată, se pune într-un vas și se toarnă peste ea, o soluție de oțet, diluată cu apă, după gust. Pe deasupra se poate presăra piper, boia și verdeață (mărar sau pătrunjel) tăiată mărunt.

 Când legumele sunt fierte, le așezăm pe farfurie, împreună cu cotletul. Pe deasupra se presară verdeață (mărar sau pătrunjel) tăiată mărunt.

 

Poftă bună!

 

TIPS-URI

1

Gătiți cotletele de porc, la foc mediu spre mic, ca să nu le ardeți.

2

Nu țineți prea mult, cotletele de porc, pe foc, pentru că devin prea uscate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet de porc (vrabioara) la tigaia grill, cu legume gatite la abur si salata de varza dulce" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

ieri la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

Ștrudel cu caise - Rețeta super rapidă și delicioasă

pe 20.06 la 15:26

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Musaca de cartofi